Вівторок, 25 червня 2024 11:00

У Днiпрi коммунальники виправляють помилки радянських будiвельникiв

У Днiпрi через помилки радянських будiвельникiв на деяких житлових масивах є проблема вiдтоку дощової води. В тi часи не придiляли належної уваги водовiдведенню та не будували колектори зливової каналiзацiї. Зараз ця проблема вирiшується. Так, торiк на вулицi Холодильнiй (вiд буд. №61 до вул. Березинської) були розпочатi роботи з улаштування дощоприймальної мережi на ж/м "Калинiвський-6", якi продовжуються i цього року.

"Вiдремонтовано близько 450 м дощового колектору та 10 дощоприймальних колодязiв. Проведено очищення зливового колектору в районi будинкiв 28-30 по вул. Березинськiй. Вiдновлено оглядовi колодязi на колекторi для покращення його обслуговування у майбутньому", - зазначив Михайло Ступак, заступник начальника КП "УРЕА" Днiпровської мiськради.
Проiнспектувати хiд робiт завiтав Олексiй Самiлик, директор департаменту благоустрою та iнфраструктури Днiпровської мiської ради.
"У радянськi часи тут була система по збору води, яка дренувала воду в землю. Бiльш того, за такою схемою функцiонує бiльшiсть iнших житлових масивiв мiста. Зараз ми вирiшуємо цю проблему. Також ми провели обстеження зелених насаджень, видалили аварiйнi дерева, деякi омолодили, вiдремонтували мережу зовнiшнього освiтлення. Робимо цi роботи, в тому числi, щоб не повертатися на одну i ту саму локацiю ", - розповiдає Олексiй Самiлик.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, на цiй дiлянцi застосовується комплексний пiдхiд, тому окрiм облаштування зливової каналiзацiї виконано ремонт дорожнього та тротуарного покриття.
"Ми ремонтуємо дiлянку довжиною 850 м, яка слугує основним сполученням для пiшоходiв з однiєю iз найбiльш завантажених вулиць лiвого берега - вул. Березинською. Через неї курсує багато маршрутiв громадського та приватного транспорту. Покриття пiшохiдної зони улаштовується iз тротуарної плитки замiсть розбитого асфальтобетону. При виконаннi робiт, як завжди, використовується принцип зональностi тротуару, ремонтуються пiдходи до пiд'їздiв, виконуються вiдповiднi пониження бортового каменю до рiвня проїзної частини, а також встановлюються тактильнi елементи", - розказав Дмитро Коробов, заступник директора департаменту благоустрою та iнфраструктури Днiпровської мiської ради.
Окрiм цього на дiлянцi вiд вул. Старочумацької до буд. №61 по вул. Холодильнiй оновлюється дорожнє покриття, яке за останнi декiлька десяткiв рокiв повнiстю було зруйноване. Для його вiдновлення необхiдно було виконати правильне водовiдведення з проїзної частини до дощоприймальної мережi, якої на цьому житловому масивi нiколи не було. Загальна площа вiдремонтованого дорожнього та тротуарного покриття складає близько 9 тис. кв. м.

Медіа

Прочитано 104 разів