П'ятниця, 12 липня 2024 15:00

У Днiпрi замiнюють вибите скло у Мiському палацi дiтей та молодi

У днiпровському комунальному позашкiльному закладi освiти "Мiський палац дiтей та молодi" триває вiдновлення вiкон, пошкоджених через низку ворожих ракетних обстрiлiв. У будiвлi закладу вибуховою хвилею було пошкоджено близько 80 стекол у вiкнах. Бiльшiсть уже вiдновлено. Замiнили скло у коридорах, кабiнетах, на головному входi та закiнчують у паркетнiй залi. Загалом йдеться про вiдновлення понад 200 кв. м скла.

Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, 10 липня встановили два великi скла у будiвлi за допомогою пiдйомного крану. Перевiрив хiд робiт в. о. директора департаменту молодiжної полiтики та нацiонально-патрiотичного виховання Днiпровської мiської ради Сергiй Луденський.
"Пiсля ракетного обстрiлу Днiпра 29 грудня 2023 р., 29 березня та 27 квiтня у будiвлi Мiського палацу дiтей та молодi вибуховою хвилею було пошкоджено близько 80 штук скла у вiкнах. Деякi з них - унiкальнi вiтражi, пам'ятки культури, яким бiльше нiж 30 рокiв. Попри неодноразовiсть пошкоджень вiкон у закладi ми вiдновлюємо їх, аби дiтки мали змогу продовжувати займатися", - пiдкреслив Сергiй Луденський.
"Оскiльки фасад будiвлi вже застарiлий, то у вiконних рамах вiдбулась усадка та деформацiя. Це привело до ускладнень встановлення. Не в кожному мiсцi була можливiсть застосувати пiдйомну спецтехнiку, тому в деяких дiлянках скло пiднiмали ручним пiдйомним механiзмом. Паралельно у нашому закладi зараз замiнюють аварiйнi частини трубопроводу", - розповiла Альона Шульга, директорка Мiського палацу дiтей та молодi.

Медіа

Прочитано 100 разів