Понеділок, 29 липня 2024 17:00

У Днiпрi за пiвроку вiдремонтували 23 лiфти у будинках ОСББ

Днiпро продовжує оновлювати аварiйнi пiдiймачi у будинках ОСББ та ЖБК, аби мешканцi були з комфортом та у безпецi. Через те, що капiтальний ремонт вартiсний, у мiстi торiк змiнили умови програми спiвфiнансування саме щодо оновлення лiфтiв. Таким чином мешканцi будинкiв ОСББ сплачують лише 10% вiд вартостi, а iншi 90% - мiський бюджет.

Цiєю програмою скористались мешканцi будинку 2-А по вул. Висоцького. Їхнiй дiм звели ще у 2008 р., тож лiфтове обладнання у першому пi'їздi вже зносилось.
"Редуктор у лiфтовiй вже протiкав та погано працював. Через це кiлька разiв на мiсяць люди могли застрягати у лiфтi. Щоб не призвести до кричущих ситуацiй, ми вирiшили податись на програму спiвфiнансування щодо капiтального ремонту пiдiймачiв. Самостiйно осилити суму ми б не змогли. Це б довелось кредит брати, який би ми виплачували роками. Тож дякуючи тому, що є така програма, ми за 10% вартостi вiдремонтували лебiдку, редуктор та iнше обладнання у лiфтовiй. Загалом ми вже втретє беремо участь у цiй програмi. Наступного року плануємо замiнити труби холодного водопостачання", - розповiв голова ОСББ "Теремок-1" Василь Товт.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, цей ремонт коштував 1 млн. 116 тис. грн. З них 116 тис. заплатили мешканцi ОСББ, решту - мiський бюджет.
"Цьогорiч за програмою спiвфiнаснування ми вже капiтально вiдремонтували 23 лiфти. I отримали велику кiлькiсть вдячностi вiд мешканцiв цих будинкiв. Загалом на цей рiк ми отримали рекордну кiлькiсть заявок на капiтальний та поточний ремонт лiфтiв, а саме - 195. Плануємо до кiнця року вiдремонтувати ще понад 20 пiдiймачiв капiтально, проте все це залежатиме вiд фiнансування", - розповiв директор департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiської ради Святослав Ткаченко.

Медіа

Прочитано 29 разів

Детальніше в цій категорії: « Харкiв готує комунiкацiї до зими