П'ятниця, 30 серпня 2024 17:00

У Днiпрi вiдремонтовано 14 укриттiв у будинках ОСББ та ЖБК

У Днiпрi в ОСББ "Гладкова, 4-а", що по вул. Квартальнiй, 4-а, завершується ремонт найпростiшого укриття. Роботи почались у липнi пiсля звернення мешканцiв до департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiськради. Його представники провели обстеження та пересвiдчились, що примiщення придатне для використання як сховище. Зараз ремонт уже на фiнальному етапi.

"Ми намагались власними силами облаштувати сховище, зробити його комфортним, поставили туди лави. Але, звiсно, ми не могли провести той рiвень робiт, який зараз проводить департамент. Тут проведуть комунiкацiї, зроблять аварiйне освiтлення, облаштують аварiйний вихiд, санвузли. Також буде встановлено пожежну сигналiзацiю та систему вентиляцiї. Дуже вдячнi за цi роботи", - подiлився Валерiй Касперович, голова правлiння ОСББ.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, площа сховища - 150 кв. м. Воно здатне умiстити 100 людей. Укриттям користуватимуться не лише мешканцi ОСББ, а й вихованцi позашкiльного закладу "Штурм", який розташований поруч з будинком.
"З початку повномасштабного вторгнення рф ми вiдремонтували 14 укриттiв в будинках ОСББ та ЖБК. У 2024 р. це вже четверте сховище, яке ми облаштовуємо. Для проведення подiбного ремонту в вашому будинку ви можете звернутися до нашого департаменту. Але важливо, щоб сховище вiдповiдало технiчним вимогам. Зокрема - вхiд має бути заввишки не менше нiж 2 метри, вiдсутнiсть комунiкацiй на шляху евакуацiї, транзитних труб чи труб, якi не можна перекрити з пiдвалу. Якщо площа пiдвалу понад 50 кв. м, то має бути 2 входи, вентиляцiя та пожежна сигналiзацiя", - зазначив Владислав Макарець, начальник органiзацiйного вiддiлу департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiськради.

Медіа

Прочитано 22 разів