Неділя, 08 вересня 2024 13:00

У Днiпрi вiдремонтували 50 аварiйних покрiвель

Днiпро продовжує втiлювати заявки, якi мешканцi будинкiв ОСББ та ЖБК подали за програмою спiвфiнансування. Адже згiдно з її положенням, спiввласники можуть вiдремонтувати необхiдне, сплативши всього 25%. Суму, якої не вистачає, надає мiський бюджет.

Такий вiдсоток сплатили i мешканцi будинку ОСББ "Аркадiєвська вежа", що по вул. Гоголя, 20-Б. Минулої зими у них почав протiкати дах. Вода лилася по трубi з технiчного 17 поверху i аж до 12. Одна з квартир дуже постраждала.
"Минулого лiта ми вперше вирiшили взяти участь у цiй програмi, аби вiдремонтувати дах. Минулої зими самостiйно залатали покрiвлю, щоб мешканцi хоч якось пройшли холоди. Цьогорiч нам замiнили пошкоджений дах. Наше ОСББ було створене ще у 2018 р., але у цiй програмi участь ми взяли вперше. Без неї навряд потягнули б повну суму, адже вона становила 1 млн. грн. А завдяки програмi ми сплатили лишень 250 тис. грн. Роботи нам виконали чудово, ми задоволенi. I на наступний рiк хочемо подати заявку на замiну труб опалення", - розповiв керуючий ОСББ "Аркадiєвська вежа" Олексiй Бахунiн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, подiбнi оновлення дахiв за програмою спiвфiнансування цьогорiч провели у 50 будинках.
"Покрiвля - перший прiоритет. Оскiльки якщо протiкає, то це ризик затоплення комунiкацiй i в деяких випадках це ризик потрапляння в щитову, в систему опалення. Дана покрiвля була замiнена в обсязi понад 1200 кв. м. Це м'яка покрiвля. Крiм цього, тут замiнили i саме покриття, i частково парапети. Загалом за програмою спiвфiнансування ми закiнчуємо майже 180 заявок на зараз. Ще близько 100-120 буде завершено до кiнця року. З усiх заявок, якi подали цьогорiч, на першому мiсцi за кiлькiстю лiфти, адже капiтальний ремонт пiдiймачiв можна виконати за 10% вiд суми. Далi вже йде електрика, адже через вiдключення свiтла люди зрозумiли, що навантаження на мережi можуть спричинити пожежу в самому примiщеннi, тому це такий другий популярний вид робiт. I третє за кiлькiстю - це якраз покрiвлi рiзного роду. I жорсткi, i м'якi. Нинi ж ми приймаємо заявки на наступний вже рiк. На сьогоднi отримали бiльше нiж 100, але, як показує практика, за два тижнi до кiнця подачi ми отримаємо ще мiнiмум 400. Бо чомусь всi люблять подавати в останнiй момент", - розповiв начальник органiзацiйного вiддiлу департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiської ради Владислав Макарець.

Медіа

Прочитано 25 разів