Неділя, 13 жовтня 2024 11:00

У львiвському будинку вiдновлять втраченi iсторичнi елементи

На вулицi Вiрменськiй, 17, у Львовi вiдреставрують пам'ятку архiтектури нацiонального значення.

Йдеться про реставрацiю з пристосуванням житлового будинку пiд громадську функцiю на вулицi Вiрменськiй, 17, зi збереженням всiх iсторичних елементiв.
Вiдреставрований будинок фактично не буде вiдрiзнятись вiд iснуючого вигляду будiвлi, єдина змiна - вiдновлення iсторичного аттика в стриманiй формi, тобто буде вiдновлено втрачений елемент iсторичної будiвлi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, аттик - декоративна стiнка над карнизом, яка завершує будiвлю. Його часто прикрашають архiтектурними деталями: барельєфами, скульптурами чи iншими орнаментами.
"Пiсля наукових дослiджень було виявлено, що там ранiше був невеликий аттик, який власне i планується вiдтворити. Є вiдповiдний висновок управлiння iсторичного середовища та висновок-лист вiд Мiнкульту, який не заперечує щодо проведення таких робiт. Цей проєкт заявниками буде далi подано на Мiнiстерство культури для проходження всiх наступних процедур i погоджень. Також буде проiнформовано в ЮНЕСКО щодо всього комплексу реставрацiйних робiт. Це дуже вiдповiдальний об'єкт, адже тут є залишки i готичнi, i ренесансовi, збереженi цiннi дерев'янi балки перекриттiв i фрагменти розписiв. Всi цi речi мають бути тактовно збереженi, законсервованi у всiх формах", - розповiв пiд час виконкому Антон Коломєйцєв, головний архiтектор мiста Львова.

Медіа

Прочитано 31 разів