Четвер, 17 жовтня 2024 16:00

Площу у Днiпрi вiдзначили на мiжнародному рiвнi

Площу Успенську у Днiпрi вiдзначили на мiжнародному рiвнi. Вона отримала почесну нагороду на всесвiтньому архiтектурному конкурсi Architecture MasterPrize (AMP). Це конкурс iз головним офiсом у Лос-Анджелесi, участь у якому беруть проєкти з усього свiту. Цього року було прийнято тисячi заявок iз 81 країни. Успенська площа у Днiпрi нагороджена у номiнацiї "Ландшафтна архiтектура". Це єдиний ландшафтний проєкт з України, який цього року отримав вiдзнаку.

Окрiм того, площа Успенська потрапила на сторiнки провiдного мiжнародного архiтектурного журналу ArchDaily.
Видання пише, що до реконструкцiї планувальна структура площi, її функцiональнiсть не вiдповiдали сучасним потребам безпечного та iнклюзивного пiшохiдного простору. Тому перед архiтекторами постало завдання вiдродити площу як частину пiшохiдної структури мiста, зробити її якiсною з точки зору соцiальних взаємодiй.
На територiї площi в 1,45 га органiзовано актуальнi пiшохiднi зв'язки, висадили 285 нових дерев, створили варiанти дозвiлля та взаємодiй мiж людьми та мiстом, враховуючи потреби рiзних соцiальних груп.
Щодо транспортного аспекту - пiдвищено прiоритет пiшоходiв та велосипедистiв, перерозподiлили автомобiльнi потоки та впорядкували паркування.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, площу Успенську у Днiпрi вiдзначають уже не вперше. У 2023 р. площа стала переможницею всеукраїнської премiї Нацiональної спiлки архiтекторiв України.

Медіа

Прочитано 20 разів