П'ятниця, 12 липня 2024 10:00

У Києвi модернiзують обладнання на теплоджерелах

У межах пiдготовки до опалювального сезону фахiвцi готують теплоджерела столицi. Наразi на одному з теплоджерел, що взимку забезпечує теплом понад 2,5 тис. будинкiв, триває замiна обладнання для пiдготовки теплоносiя. Про це повiдомляє КП "Київтеплоенерго".

Так, на одному з найбiльших теплоджерел повнiстю замiнюють застарiлу атмосферну деаерацiйну установку на сучасну. Тут встановлюють три комплекси вакуумних деаераторiв з охолоджувачами випару, три комплекси ежекторiв, пiдiгрiвачi хiмочищеної води, бак накопичення та насоснi станцiї пiдживлювальної води тощо.
Оновленi деаератори забезпечуватимуть видалення з теплоносiя кисню та двоокису вуглецю, якi призводять до окислення та корозiї металу. Саме це устаткування запобiгає руйнуванню трубопроводiв, котлiв, теплообмiнникiв та iншого важливого обладнання.
Замiна атмосферних деаераторiв старого зразка на сучаснi вакуумнi дозволить економити газ та теплову енергiю. Модернiзацiя цього обладнання в опалювальному сезонi 2024-2025 рр. пiдвищить надiйнiсть теплопостачання для понад 2,5 тис. будiвель столицi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, загалом у межах пiдготовки до зими на станцiях теплопостачання та котельнях "Київтеплоенерго" проводить дiагностику, ремонт i налагодження водогрiйних та парових котлiв i їх допомiжного обладнання. Також перевiряють стан iнженерних мереж, димових труб, насосного та iншого устаткування, що вiдповiдає за генерацiю та транспортування тепла до осель киян.

Медіа

Прочитано 107 разів