Субота, 10 серпня 2024 12:00

У Києвi вже вiдремонтували 70% теплопунктiв

У Києвi триває пiдготовка до опалювального сезону. КП "Київтеплоенерго" виконує плановi ремонти на теплових пунктах, вiд яких залежить теплопостачання безпосередньо житлових будинкiв. Роботи тривають щоденно в усiх районах мiста. Наразi ремонти проведенi вже на 2100 теплопунктах - понад 70% вiд запланованого обсягу робiт. Про це повiдомляє комунальне пiдприємство.

Загалом енергетики мають пiдготувати до зими обладнання майже 3 тис. теплопунктiв. Теплообмiнники, насоси, електродвигуни, запiрна та регулювальна арматура, трубопроводи, а також значна кiлькiсть супутнього обладнання в теплопунктах (вимiрювальнi прилади, електричнi шафи керування, клапани тощо) потребують регулярного технiчного обслуговування та щорiчних планових ремонтiв. Вiд справностi обладнання теплопунктiв залежить якiсть теплопостачання кожного окремого будинку в мiкрорайонi.
Пiд час планового ремонту теплопункту працiвники "Київтеплоенерго" проводять дiагностику обладнання, прочищають i промивають поверхнi теплообмiну теплообмiнникiв, виконують ревiзiю обертових механiзмiв, замiнюють контрольно-вимiрювальнi прилади й елементи, що вiдпрацювали свiй ресурс. Також видаляють корозiю, оновлюють антикорозiйне покриття i теплоiзоляцiю трубопроводiв, ремонтують опорнi конструкцiї.
Так, на вул. Ревуцького теплоенергетики завершили плановий поточний ремонт одного з центральних теплових пунктiв, який розподiляє постачання тепла та гарячої води для 12 будинкiв мiкрорайону Позняки. Потужнiсть подачi тепла в опалювальний сезон тут складає 5,6 Гкал/год.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, загалом до зими мають пiдготувати 1443 центральних теплових пунктiв i 1550 iндивiдуальних теплових пунктiв, що перебувають на балансi КП "Київтеплоенерго".

Медіа

Прочитано 22 разів