Понеділок, 09 вересня 2024 12:00

З водою у Києвi все гаразд

Ситуацiя iз якiстю води у столицi контрольована. Профiльнi служби постiйно монiторять стан питної води на територiї Києва та води в акваторiї рiчок Десна i Днiпро.

Якщо якiсть води погiршиться, ПрАТ "АК "Київводоканал"" негайного вiдкоригує технологiчнi процеси та застосує додатковi реагенти для знезараження води, аби показники якостi питної води вiдповiдали вимогам Державних санiтарних норм i правил. Алгоритми дiй для запобiгання погiршенню якостi води обговорили на Постiйнiй комiсiї з питань техногенно-екологiчної безпеки та надзвичайних ситуацiй.
За даними Деснянського басейнового управлiння водних ресурсiв Держводагентства України, спостерiгається погiршення якостi води рiчки Сейм. Проте, за iнформацiєю контролюючих служб, наразi пiдстав для панiки нема - показники питної води у столицi залишаються в нормi. А на випадок погiршення ситуацiї мiськi служби розробляють комплекс заходiв, який дозволить забезпечити споживачiв мiста Києва питною водою.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, окремi органiзацiї та установи також можуть розробляти плани для убезпечення та реагування на будь-якi можливi сценарiї розвитку подiй. Зокрема, звертатися до пiдпорядкованих пiдприємств щодо створення запасiв води.
Такi дiї не свiдчать про настання надзвичайної ситуацiї.

Медіа

Прочитано 172 разів