Четвер, 10 жовтня 2024 11:00

В бiльшостi районiв столицi встановили вуличнi меблi з озелененням

У бiльшостi районiв Києва встановленi сучаснi вуличнi меблi, що поєднують мiсця для вiдпочинку з елементами озеленення. Працiвники комунальних пiдприємств по утриманню зелених насаджень столицi облаштували вже 10 таких об'єктiв. Про це повiдомив заступник голови КМДА з питань здiйснення самоврядних повноважень Володимир Прокопiв.

"Встановлення "зелених" вуличних меблiв у рiзних районах Києва - це не просто оновлення мiського простору. Таке рiшення поєднує в собi функцiональнiсть i озеленення, створюючи комфортнi зони для вiдпочинку просто неба. Крiм того, завдяки озелененню, цi меблi сприяють пiдвищенню бiорiзноманiття, що позитивно впливає на мiську екосистему", - сказав Володимир Прокопiв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, за словами директора Департаменту захисту довкiлля та адаптацiї до змiни клiмату КМДА Олександра Возного, зеленi вуличнi меблi облаштовують на локацiях, де важливо обмежити хаотичне паркування автомобiлiв або створити додатковий громадський простiр.
"Наприклад, один з таких об'єктiв ми облаштували на вулицi Турiвськiй, поруч iз центром протезування, який часто вiдвiдують нашi захисники й захисницi разом з членами родини. Впродовж тривалого часу тут не було зручного мiсця, де можна було б почекати своєї черги або просто вiдпочити. Зараз ми бачимо, як ця облаштована Подiльським КП УЗН локацiя користується популярнiстю, та отримуємо багато позитивних вiдгукiв про неї", - зазначив Олександр Возний.
Як повiдомив директор комунального об'єднання "Київзеленбуд" Юрiй Бахмат, всi "зеленi" вуличнi меблi столицi облаштованi власними силами районних КП УЗН - без залучення додаткових бюджетних коштiв. За його словами, в наступному роцi кiлькiсть таких об'єктiв у Києвi буде збiльшена.

Медіа

Прочитано 35 разів