Неділя, 07 липня 2024 11:00

У Львовi зробили ще один крок до вiдбудови музею Шухевича

На сесiї Львiвської мiської ради пiдтримали надання комунальному пiдприємству "Львiвське мiжмiське бюро технiчної iнвентаризацiї" дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо вiдведення земельної дiлянки на вул. Бiлогорщi, 76-А. Це одна з технiчних умов до вiдбудови музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який шахедами знищила росiя 1 сiчня.

"Проєкт землеустрою буде розроблений, щоб вiдвести землю пiд музеєм. Це технiчна умова для того, аби в майбутньому можна було отримати дозвiл на вiдбудову. Це ще один крок до вiдбудови музею. Далi розроблять проєкт землеустрою i присвоять дiлянцi кадастровий номер. Пiсля цього проєкт затвердять на сесiї Львiвської мiської ради", - розповiв Юрiй Телiпський, керiвник ЛКП "Львiвське мiжмiське бюро технiчної iнвентаризацiї".
До роковин з Дня народження Романа Шухевича на мiсцi зруйнованого росiйським обстрiлом музею генерал-хорунжого УПА на Бiлогорщi презентували ескiз проєкту вiдновлення зруйнованого музею. Проєкт перемiг на Всеукраїнському архiтектурному конкурсi. У конкурсi перемогла команда Андрiя Лесюка, яка є автором Меморiалу пам'ятi Героїв Небесної Сотнi у Львовi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, пiсля обрання переможцiв пропозицiю було обговорено з родиною Романа Шухевича, зокрема з донькою генерал-хорунжого панi Марiєю. Також його представили рiзним середовищам - колективу музею, на робочiй групi та членам дорадчої ради. Побажання та пропозицiї зi зустрiчей були почутi авторами та будуть врахованi при майбутньому проєктуваннi.

Медіа

Прочитано 150 разів