ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 08 липня 2024 10:00

Держмолодьжитло видає новi квартири ВПО

Першi родини українських громадян - внутрiшньо перемiщених осiб пiдписують цими днями у регiональних вiддiленнях Держмолодьжитла договори на придбання житла за результатами першого вiдбору Фази II програми "Житло для ВПО".

Програма фiнансується з грантових коштiв, наданих урядом Нiмеччини через банк KfW. Виконавцi проєкту з українського боку - Держмолодьжитло i Мiнiстерство реiнтеграцiї тимчасово окупованих територiй України.
Власне житло у Броварах за результатами незалежного комп'ютерного вiдбору придбала родина Ольги Майдаченко-Зюзiної.
2018 р. сiм'я переїхала з м. Ровеньки Луганської областi, де залишила власне житло. При переїздi дуже хвилювались, чи зможуть виїхати. Панi Ольга - вчителька української мови, пан Вiталiй - лаборант хiмiчного аналiзу. Родина виховує двох синiв-школярiв. Досi у Броварах родина винаймала житло.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, позичальниками фонду стала й родина Тетяни Анацької. Панi Тетяна змушена була покинути рiдний Соледар 2016 р. Обiймаючи посаду заступницi мiського голови, їй було небезпечно залишатись у рiднiй домiвцi, тож покинула домiвку разом з донькою, маючи на руках лише одну валiзу. У Києвi родина винаймала житло. За кошти кредиту придбали двокiмнатну квартиру.
Родина Юлiї Дорiної через вiйну переїхала до Києва з м. Олешки Херсонської областi. На Херсонщину ж перебралися з Луганщини. Переїзд був складний як фiзично i емоцiйно, так i морально. Юлiя влаштувалася у столицi на роботу - працює провiдним бухгалтером в державнiй установi, до перемоги у вiдборi знiмала житло. За кошти кредиту придбала однокiмнатну квартиру в Києвi.
Робота з надання кредитiв переможцям першого етапу вiдбору у розпалi в багатьох регiонах України.
Одночасно спiльно з партнерами програми готується проведення другого етапу незалежного комп'ютерного вiдбору отримувачiв кредиту за проєктом "Житло для ВПО".

Прочитано 111 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: