П'ятниця, 12 липня 2024 11:00

У Бучi вiдновлюють двi багатоповерхiвки

П'ятиповерховий будинок на вулицi Бориса Гмирi, 11/6, та дев'ятиповерховий будинок на вулицi Яблунськiй, 17, у Бучi зазнали численних пошкоджень внаслiдок вiйськової агресiї у 2022 р.

Одна секцiя п'ятиповерхiвки зруйнована вщент - її повнiстю демонтували. На вулицi Яблунськiй у другому та третьому пiд'їздах було пошкоджено перекриття, перегородки та несучi стiни iз сьомого поверху та вище. Також були пошкодженi сходи вище сьомого поверху, покрiвля та перекриття на восьмому i дев'ятому поверхах та зруйнованi вiкна та дверi.
На вулицi Бориса Гмирi, 11/6, звели внутрiшнi та зовнiшнi стiни з першого по п'ятий поверх. На всiх поверхах змонтували збiрнi вентиляцiйнi блоки, сходовi маршi та площадки. Встановили вiкна та стояки господарчо-побутової каналiзацiї. У пiдвалi та на першому поверсi встановили стяжку.
Продовжується монтаж трубопроводiв, опалення та встановлення кабелiв по квартирах. Також продовжується утеплення фасаду, гiдроiзоляцiя та утеплювання стiн пiдвалу зовнi.
На вулицi Яблунськiй, 17, вже утеплили пiдлогу першого поверху з пiдвалу, встановили вiконнi конструкцiї та завершили склiння лоджiй та балконiв. Влаштували всi монолiтнi плити. Завершується укладка плитки, фасаднi роботи та малярнi роботи в мiсцях загального користування.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у пошкоджених квартирах виконали укладання газоблоку та закiнчили тинькування iснуючих стiн. Продовжується шпаклювання та електромонтажнi роботи. Також продовжується утеплення зовнiшнiх стiн по балконах та лоджiях i внутрiшнiх укосiв вiкон по квартирах та в мiсцях загального користування. На черзi - влаштування покрiвлi.
Вiдбудова будинкiв дасть можливiсть повернути нормальне життя та покращити умови проживання для 110 мешканцiв п'ятиповерхiвки на вулицi Бориса Гмирi та 426 мешканцiв дев'ятиповерхiвки на вулицi Яблунськiй.

Медіа

Прочитано 132 разів