Понеділок, 15 липня 2024 13:00

У Львовi збудують житловi квартали зi школою i дитячим садком

У Львовi на вул. Стрийськiй, 129, на дiлянцi сформують три новi квартали середньої поверховостi. Тут планують звести житловий комплекс та офiси. Забудовник зобов'язався побудувати велику школу з дитсадком, яку згодом передадуть мiсту.

Щодо будiвництва на дiлянцi у майже 4 га по вул. Стрийськiй до мiста звернулись товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Лендбуд Арена" та товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Арена Холл". Забудовники планують сформувати новий комплекс на мiсцi нежитлових господарських будiвель.
За словами головного архiтектора Львова Антона Коломєйцева, йдеться про формування трьох кварталiв середньої поверховостi 6-7 поверхiв з офiсними акцентами при вул. Карла Мiкльоша. Загалом передбачено 800 квартир, 400 апартаментiв, 8200 кв. м офiсiв i 1200 паркомiсць у пiдземному паркiнгу.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, забудовник зведе i школу з дитячим садком.
"Вже маємо гарантiї вiд забудовника - ТзОВ "Арена Холл" - про те, що вiн збудує дитсадок та школу, якi по завершеннi передасть у власнiсть мiста. Школа велика - на 650 учнiв площею 6 тис. кв. м на три поверхи. При чому девелопер збудує її за власний кошт i роботи розпочне паралельно зi зведенням житла. Про це є у зобов'язаннях. Така освiтня iнфраструктура у цьому мiкрорайонi потрiбна й важлива, з огляду на те, як вiн розвивається i розбудовується. До речi, мова про iнвестора, який вже добудовує корпус школи на вул. Героїв Крут та розпочав пiдготовчi роботи в районi Пiд Голоском. Це вже буде третiй шкiльний будiвельний проєкт девелопера Resident Development", - додав Любомир Зубач, заступник мiського голови Львова з мiстобудування.
Також передбачено громадськi простори, спортивнi майданчики, рiзного роду iнфраструктура.

Медіа

Прочитано 200 разів