Неділя, 21 липня 2024 14:00

Днiпро видав соцiальне житло родинам марiупольцiв

У Днiпрi сертифiкати на соцiальне житло отримали ще 43 родини переселенцiв з Марiуполя. Квартири для них облаштували в одному з колишнiх гуртожиткiв. Це вже друга будiвля у Днiпрi, вiдремонтована спiльними зусиллями обох мерiй, за пiдтримки уряду Францiї та низки мiжнародних органiзацiй i благодiйних мiсiй.

"Ми першими в країнi вiдкрили центр "Я - Марiуполь". Вiддали пiд потреби мешканцiв Марiуполя примiщення нашої мiської бiблiотеки. Наше спiвробiтництво продовжується зараз i триватиме далi. Кожен по цеглинцi щось додав, щоб сьогоднi ми вiдкрили це примiщення. Нехай Днiпро вам буде рiдним домом! Але у кожному разi ми повиннi сподiватися, що колись зустрiнемося вже у деокупованому Марiуполi", - зазначив мер Днiпра Борис Фiлатов.
Новi оселi для марiупольцiв мають необхiднi меблi та технiку. Внутрiшнiй простiр облаштовано з урахуванням безбар'єрностi. Тут є дитячi зони, кiмнати вiдпочинку для дорослих, коворкiнг та навiть спортивна зала.
"Цей проєкт ("ЯМарiуполь.Житло") про змiст, бачення, ставлення з повагою до тих людей, якi в дуже важких умовах виїжджали з окупованого Марiуполя. I так само Борис Фiлатов у цьому допомагав. Щоб автобуси з Бердянська доїжджали до Днiпра, до Запорiжжя. I дуже важливо пам'ятати, що у складнi часи поряд з нами були люди, готовi допомагати та пiдтримувати", - наголосив мiський голова Марiуполя Вадим Бойченко.
Панi Людмила сьогоднi одна з тих, хто отримує сертифiкат на соцiальне житло. Жiнка переїхала до Днiпра два роки тому. Частину її родини вбив росiйський терор Марiуполя. Утiм, попри всi випробування, Людмила прагне жити далi i вiрить, що одного дня все ж повернеться додому: "У мене загинули сестра i батько. Мати була вивезена в росiю. I я через волонтерiв привезла її сюди. Їй 93 роки, вона маломобiльна. Ми чекали, для нас це дуже велика радiсть, бо ми двi пенсiонерки. Будемо обживатись. Будемо радiти i сподiватися, що все ж колись повернемся додому. Бо дiм є дiм, рiдне все залишилось там".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у найближчi мiсяцi в цю будiвлю колишнього гуртожитку також заселяться ще понад пiвтори сотнi марiупольських родин.

Медіа

Прочитано 22 разів