ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Неділя, 21 липня 2024 11:00

В майбутньому iпотека буде повнiстю цифровою

Пiд час виступу на конференцiї "Навiгатори iнновацiй. Змiнюй правила гри" голова правлiння "Укрфiнжитла" Євген Мецгер подiлився, як вдалось цифровiзувати одну з найбюрократичнiших послуг - iпотеку - i створити програму "єОселя".

Пiд час панельної дискусiї щодо синергiї мiж бiзнесом, державою та громадськiстю голова правлiння "Укрфiнжитла" розповiв, як виникла iдея i як вдалося розробити та реалiзувати "iпотеку в смартфонi", що стала повнiстю iнновацiйним продуктом на ринку державного iпотечного кредитування.
"Ми хотiли максимально спростити процес видачi iпотеки, i у результатi "єОселя" повнiстю перевернула ринок. Наша мета - зробити її ще бiльш доступною. Наша iпотека майбутнього - це повнiстю цифровий процес, вiд подачi заявки до вибору житла та укладення договорiв", - зазначив Євген Мецгер.
Захiд був органiзований юридичною компанiєю Juscutum у партнерствi з IT Ukraine Association. Участь у конференцiї взяли бiзнес-лiдери, державнi та громадськi дiячi, якi впроваджують у свою дiяльнiсть iнновацiйнi рiшення.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, учасники обговорили цифрову еволюцiю в бiзнесi, iнновацiйнi технологiї та їхнiй вплив на рiзнi галузi, зокрема iнновацiї, якi можуть допомогти традицiйним галузям бiзнесу адаптуватися до нових викликiв та зберегти конкурентоспроможнiсть. Загалом вiд початку запуску програми "єОселя" видано 11549 кредитiв на понад 18,3 млрд. грн. За цей час умови програми суттєво розширилися: iпотека стала масовою, а не тiльки для окремих категорiй, з'явилася можливiсть купiвлi не лише квартири, а й приватного будинку, також до програми вже доєдналися 67 забудовникiв, що збiльшує для громадян вибiр житла на стадiї будiвництва.

Прочитано 27 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: