Середа, 24 липня 2024 14:00

Днiпро та "Iнтерпайп" ремонтують майстерню у ПТУ

У ПТУ №2, яке рiк тому перейшло у пiдпорядкування мiста, створюють "Майстерню верстатникiв". Це великий спiльний проєкт мiської влади та компанiї "Iнтерпайп". Його створили, аби студенти могли отримувати практичнi знання та бути з iнструментами на "ти". Адже нещодавно ПТУ №2 отримало лiцензiю на вiдкриття спецiальностi "Оператор верстатiв з програмним керуванням". "Майстерня верстатникiв" - це майбутнiй сучасний навчально-практичний центр з новим обладнанням.

"З 1 вересня у нас вiдкривається група iз 26 студентiв. Для нас створення такої потужної бази було мрiєю. Ми дуже хотiли, аби на наш заклад звернули увагу, адже професiї з машинобудування i металургiї - це основа будь-якої держави. Тож ми майже рiк живемо як в казцi. Роботи тривають професiйно, швидко, ми бачимо, яка гарна буде в нас майстерня, де студенти зможуть отримати усi необхiднi знання i потiм успiшно знайти гарну роботу", - радiє в. о. директора ПТУ №2 Iнеса Мазур.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, незабаром у стiнах цього закладу освiти практичних навичок навчатимуть майбутнiх токарiв, фрезерувальникiв та операторiв верстатiв з програмним керуванням. Тут зможуть отримати знання учнi 9-х та 11-х класiв, а дорослi матимуть змогу перенавчатися та пiдвищити квалiфiкацiю. Усе це стало можливим завдяки Днiпровськiй мiськрадi та "Iнтерпайп НТЗ", якi пiдписали меморандум про спiвпрацю.
"Приблизно на 90% вже завершили ремонт. Вiдремонтували покрiвлю, примiщення, коридор, iнженернi мережi майстернi, замiнили вiкна, а також завершили оновлення укриття. А обладнання для нової майстернi закуповує та встановлює "Iнтерпайп". До початку навчального року маємо все завершити та вже офiцiйно вiдкрити майстерню для студентiв", - розповiла заступниця директора департаменту гуманiтарної полiтики Днiпровської мiської ради Оксана Салогуб.

Медіа

Прочитано 29 разів