Вівторок, 06 серпня 2024 10:00

Жiнок навчать керувати будiвельною технiкою

На базi Немiшаївського фахового коледжу розпочалося навчання першого курсу Школи операторiв будiвельної технiки "Алеф Строй". Перший такий проєкт в Українi презентували 1 серпня. У заходi взяли участь заступниця голови Київської обласної державної адмiнiстрацiї Леся Карнаух та заступниця директора Мiсiї USAID в Українi Теодора Делл, представницi спiльноти Business Woman Club.

Навчальна програма орiєнтована на залучення жiнок до професiї водiїв будiвельної технiки на рiвних умовах. Хоча мiсця доступнi i для чоловiкiв. Це допоможе українським компанiям впоратися з кадровою кризою, спричиненою вiйною. До першої групи навчання увiйшли 15 жiнок. Курс триватиме 9 тижнiв. Всього передбачається, що навчання пройде 75 осiб у п'яти навчальних групах. Практичне навчання керування буде проходити на сучасних екскаваторах та навантажувачах.
"Пiдтримка жiночого лiдерства, створення та розширення професiйних можливостей жiнок завжди були у фокусi роботи команди Київської обласної державної адмiнiстрацiї. Iдея створення такої школи народилася на одному iз засiдань Ради жiнок-пiдприємиць при головi КОДА. Ми завжди готовi пiдтримати iнiцiативи для допомоги жiнкам, якi бажають вийти на ринок працi", - пiдкреслила пiд час вiдкриття заступниця голови Київської ОВА Леся Карнаух.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, програму реалiзовує "Алеф Строй" (ТОВ "ВБК "Елiтпроект-Буд") та ВСП "Немiшаївський фаховий коледж НУБIП України" за пiдтримки програми USAID "Конкурентоспроможна економiка України" та Мiнiстерства економiки.

Медіа

Прочитано 123 разів