ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 05 серпня 2024 15:00

У Днiпрi будують унiкальний медичний заклад

Днiпро продовжує оновлювати мiськi лiкувальнi заклади. Все, аби кожен мав змогу отримувати якiснi послуги у сучасних центрах. Нинi триває реконструкцiя частини головного корпусу однiєї з лiкарень мiста. Там з'явиться вiддiлення iнтенсивної терапiї та трансплантацiї - сепарацiї клiтин кровi. Роботи розпочалися ще в червнi за пiдтримки Європейського iнвестицiйного банку. Все це - реалiзацiя програми "Надзвичайна кредитна програма для вiдновлення України".

Лiкарка Iрина каже, що такий центр має бути один на 300 тис. населення, проте в Українi їх усього три. Цей стане четвертим на всю країну.
"За рекомендацiями ВОЗ, такi центри мають бути, але через вiдсутнiсть його у нашому регiонi люди мусять їхати до Києва, Черкас та до Львова. I не завжди фiзично вони можуть далеко їхати. Ми, звiсно, проводимо необхiдне лiкування пацiєнтам, але без сучасних умов цього iнколи не достатньо. Тож пiсля цього оновлення мешканцi нашого регiону зможуть отримувати необхiдну допомогу. Поки триватиме ремонт, ми будемо готувати команду лiкарiв, аби тi пройшли вiдповiднi курси та навчились працювати на надсучасному обладнаннi", - зазначила лiкарка
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, це нове вiддiлення буде для пацiєнтiв гематологiчного та онкологiчного профiлю. Крiм того, там будуть окремi палати iнтенсивної терапiї для проведення хiмiотерапевтичного лiкування.
"За два мiсяцi ми майже завершили демонтажнi роботи i зараз розпочинаємо будiвельнi. Наразi бачимо монтаж металопластикових вiконних блокiв, крiм цього тут закладуємо проєми цеглою та газобетонними блоками. Роботи триватимуть 16 мiсяцiв, згiдно з проєктною документацiєю", - зазначив iнженер технiчного нагляду Юрiй Шаталов.
"За проєктом тут передбачається зовнiшнє утеплення фасадiв, перепланування примiщень частини першого поверху пiд вiддiлення iнтенсивної терапiї та трансплантацiї - сепарацiї клiтин кровi. Крiм цього, тут замiнять всi зовнiшнi та внутрiшнi вiкна та дверi, оновлять iнженернi системи, а це опалення, вентиляцiя, кондицiювання, водопостачання, каналiзацiя, електропостачання та електроосвiтлення. Також, згiдно з проєктом, тут замiнять пiдлогу та виконають внутрiшнi оздоблювальнi роботи в усiх примiщеннях, влаштують спецiалiзованi кабiнети та системи забезпечення киснем, замiнять технологiчне обладнання i меблi. Кошторисна вартiсть об'єкту - понад 90 млн. грн.", - розповiв директор департаменту адмiнiстративних послуг та дозвiльних процедур Днiпровської мiської ради Андрiй Пономарьов.

Прочитано 19 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: