Вівторок, 06 серпня 2024 13:00

У Львовi з'явилася ще одна доступна зупинка

Зупинку громадського транспорту на вул. Стрийськiй-Героїв Майдану переоблаштували з урахуванням вимог доступностi для маломобiльних людей. Роботи виконало ЛКП "ШРП Галицького району" на замовлення Франкiвської районної адмiнiстрацiї.

Аналогiчнi роботи зараз тривають на зупинцi "площа Липнева" на вул. Героїв УПА.
"На сьогоднi у нашому районi приблизно до 20% зупинок громадського транспорту є iнклюзивними. Це зупинки на тих вулицях, де вiдносно недавно проводили капiтальнi ремонти. Зокрема iнклюзивнi зупинки є на вул. С. Бандери, вул. Котляревського, вул. Русових та iн. У рамках проєкту "Розумний район" iнклюзивну зупинку облаштували на вул. Володимира Великого. Однак, ще частина зупинок таки потребує переоблаштування з урахуванням норм доступностi. Вiдтак, поетапно будемо проводити цi роботи. У липнi елементи доступностi облаштували на зупинцi на вул. Стрийськiй-Героїв Майдану. Тут територiю бiля зупинки замостили плиткою ФЕМ, постелили тактильну плитку - попереджуючу i направляючу, - а також пiдняли бордюр на 20 см. А зараз розпочали аналогiчнi роботи з облаштування доступностi на зупинцi "площа Липнева" на вул. Героїв УПА. Наразi для робiт беремо тi зупинки, якi потребують менше затрат для переоблаштування", - пояснив Микола Гук, начальник вiддiлу комунального господарства Франкiвської районної адмiнiстрацiї.
Зараз також тривають роботи з облаштування елементiв доступностi на двох зупинках громадського транспорту у Галицькому районi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, з початку року доступними зробили зупинки громадського транспорту на вул. Зеленiй бiля АС-5, на вул. Чукарiна, 10, на вул. Медової Печери, 45 та 67, на вул. Стрийськiй бiля Нацiональної академiї сухопутних вiйськ, на вул. Виговського, 32, на вул. Шевченка, 113, на вул. Брюховицькiй (Рясне-1), на вул. Шевченка - Ковча та на вул. Незалежностi України у Брюховичах. Роботи з облаштування безбар'єрного простору тривають на ще 5 транспортних зупинках мiста.

Медіа

Прочитано 27 разів