П'ятниця, 16 серпня 2024 12:00

В Закарпатськiй областi модернiзують пункти пропуску

За пiдтримки проєкту USAID "Економiчна пiдтримка України" модернiзують iнфраструктуру на пунктах пропуску на захiдних кордонах України. Iнiцiатива спрямована на пiдвищення ефективностi роботи пунктiв, зменшення часу очiкування та створення комфортних умов для подорожуючих та працiвникiв. Проєкт реалiзують Мiнiстерство розвитку громад, територiй та iнфраструктури та Державна митна служба.

Пункти пропуску в Закарпатськiй областi тривалий час потребували змiн - застарiлi будiвлi, недостатня кiлькiсть смуг для руху, вiдсутнiсть сучасних санiтарних умов та обмежений простiр для обслуговування зростаючого трафiку. Це призводило до затримок, незручностей для громадян та перешкоджало ефективному здiйсненню митних i прикордонних процедур.
У рамках проєкту модернiзацiї встановили 381 свiтлодiодну лампу на восьми пунктах пропуску: Дзвiнкове - Лоня, Косино - Барабаш, Ужгород - Вишнє Нємєцьке, Малий Березний - Убля, Солотвино - Сiгету, Чоп (Тиса) - Захонь, Лужанка - Берегшурань та Вилок - Тiсабеч.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, на пунктах пропуску Ужгород - Вишнє Нємецьке та Лужанка - Берегшурань встановили сучаснi модульнi споруди для офiсiв прикордонникiв та митникiв, санiтарнi модулi, новi дорожнi знаки та водоналивнi дорожнi блоки. Також встановили новi смiттєвi баки для роздiльної переробки смiття. Оновили дорожнє покриття, зробили розмiтку на дорозi, додали та розширили смуги руху. Наприклад, додатково створена смуга руху автомобiлiв на пунктi пропуску Ужгород - Вишнє Нємецьке дозволить збiльшити пропускну спроможнiсть додатково на 680 вантажiвок на мiсяць, а вантажообiг сiльськогосподарських товарiв на 14 тис. т на мiсяць.
Модернiзують пункти пропуску, щоб зробити перетин кордону швидшим та комфортнiшим для працiвникiв пунктiв пропуску, для водiїв, що перевозять продукцiю на експорт та для подорожуючих. Модернiзацiя пунктiв перетину кордону зменшує час очiкування та пiдвищує якiсть обслуговування на кордонi.
"Завдяки спiвпрацi з проєктом USAID ми змогли реалiзувати швидкi рiшення для покращення умов перетину кордону. Це покращення позитивно вплинуло на роботу персоналу i швидкiсть обробки документiв, що своєю чергою пiдвищило загальну ефективнiсть пунктiв пропуску. На нашу думку, ми зробили все з можливого для покращення перетину кордону громадянами. Ми вдячнi нашому партнеру USAID за те, що в Українi це вдалося зробити. Ми сподiваємось на подальшу спiвпрацю i ми маємо плани та перспективи на покращення i на iнших пунктах пропуску. Тому працюємо, дякуємо нашому партнеру i сподiваємося на плiдну спiвпрацю i надалi", - пiдкреслив Станiслав Балуєв, заступник начальника з розвитку пунктiв пропуску та об'єктiв iнфраструктури Служби вiдновлення в Закарпатської областi.

Медіа

Прочитано 26 разів