Понеділок, 19 серпня 2024 12:00

У Днiпрi оновлюють освiтнiй простiр у закладах професiйної освiти

У Днiпрi оновлюють заклади професiйної (професiйно-технiчної) освiти, створюючи сучасний та безпечний освiтнiй простiр для навчання.

Так, у професiйно-технiчному училищi №2 вже виконано ремонтнi роботи у навчальному корпусi. В ньому також облаштовано найпростiше укриття. Нинi закiнчують роботи у виробничих майстернях, де створено навчально-практичний центр "Майстерня верстатникiв". Також завершено роботи з оновлення фасадiв цих будiвель.
"Це колаборацiя мiж Днiпровською мiською радою та ПАТ "Iнтерпайп НТЗ". Коштом мiського бюджету проводяться ремонтнi роботи будiвлi центру "Майстерня верстатникiв" та примiщень усерединi. А пiдприємство придбало сучаснi верстати, меблi та комп'ютерну технiку для навчання. Ремонтнi роботи планується закiнчити до початку вересня, i учнi вже навчатимуться у сучасних гарних умовах", - пiдкреслила заступниця директора департаменту гуманiтарної полiтики Днiпровської мiської ради Оксана Салогуб.
За словами в. о. директора ПТУ №2 Iнеси Мазур, зроблено бiльше 90% фасадних та ремонтних робiт у примiщеннях. Закiнчують i роботи щодо облаштування санвузлiв i технiчних примiщень корпусу майстерень.
"Серед iншого вже зробили новий фасад, покрiвлю, вставили склопакети. Цiлком новi комунiкацiї, вентиляцiя, радiатори. А ще тепла пiдлога, шумопоглинаюча стеля. Примiщення мiж комп'ютерною зоною i обладнанням подiлено теж шумопоглинаючою стiнкою. Є пожежна сигналiзацiя, високошвидкiсний оптоволоконний iнтернет, камери вiдеоспостереження тощо. У центрi 8 майстерень, зокрема, таких напрямiв, як машинобудування, електротехнiчний та металургiйний, а саме майстернi: токарна, фрезерувальна, верстатiв з числовим програмним керуванням, електротехнiчна, механiзованого зварювання, слюсарна, автослюсарна. Чекаємо наших учнiв 2 вересня. Вони навчатимуться вже в оновленому освiтньому просторi. Сподiваємося, що заклад стане другою домiвкою для учнiв", - додала Iнеса Мазур.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у Днiпрi 11 закладiв професiйної (професiйно-технiчної) освiти, з них 4 - комунальної форми власностi. Загальна кiлькiсть здобувачiв освiти - 4700. Набiр до таких закладiв може бути подовжений до 1 жовтня. Враховуючи безпекову ситуацiю, навчання може бути у змiшаному форматi. Однак планується, що воно буде у звичайному очному форматi.

Медіа

Прочитано 24 разів