Середа, 21 серпня 2024 14:00

У "Бiлiй Церквi" вироблятимуть бетоннi з'єднання та композитнi конструкцiї

Peikko Group Corporation уклала угоду з iндустрiальним парком "Бiла Церква" на будiвництво "пiд ключ" заводу з виробництва бетонних з'єднань та композитних конструкцiй. Майбутнє виробництво матиме площу 2400 кв. м. Передбачається, що пiдприємство виготовлятиме продукцiю для ринку України та стане частиною довгострокових проєктiв та iнiцiатив у повоєнному вiдновленнi країни.

Фiнська Peikko Group є провiдним свiтовим постачальником тонких конструкцiй перекриття, вiтроенергетичних систем, технологiй з'єднання монолiтних бетонних плит для збiрного та монолiтного будiвництва. Peikko Group має представництва в 30 країнах Азiатсько-Тихоокеанського регiону, Європи, Африки, Близького Схiду i Пiвнiчної Америки, натомiсть, виробничi потужностi є лише в 12 країнах. Рiчний обiг Peikko у 2023 р. склав 262 млн. євро, повiдомляє Property Times.
У 2023 р. Peikko стала першою фiнською компанiєю, яка пiд час повномасштабного вторгнення iнвестувала спочатку у вiдкриття офiсу iнжинiрингу та продажiв у Києвi, а згодом i в будiвництво заводу у Бiлiй Церквi, продемонструвавши вiдданiсть європейськiм цiнностям та пiдтримку України.
За словами Топi Паананен, CEO Peikko Group, вiдновлення та участь у вiдбудовi зруйнованої вiйною країни є очевидним фактором, який спонукав компанiю iнвестувати в Україну.
"Є великi очiкування, але треба бути реалiстом. У країнi, яка перебуває у станi вiйни, ситуацiя може змiнитися багато разiв. У будь-якому випадку, ми очiкуємо, що зможемо обслуговувати мiсцевих клiєнтiв i будiвельний ринок як пiд час вiйни, так i в мирний час. Якою б не була ситуацiя наступного року. Я заохочую iншi фiнськi компанiї йти на контрольованi ризики в Українi, тому що це один iз способiв продемонструвати прихильнiсть Українi, те, що ми там, працевлаштовуємо мiсцевих людей i зацiкавленi в розвитку цiєї країни", - зазначив Топi Паананен.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, очiкується, що завод в межах iндустрiального парку створить для громади мiста Бiла Церква щонайменше 30 робочих мiсць.
"Бренд Peikko є достатньо вiдомий для будiвельної спiльноти. Його рiшення використовуються в рiзних сегментах нерухомостi, допомагаючи зменшити використання робочої сили на будiвельних майданчиках та пiдвищити якiсть будiвельних робiт. В поточних умовах, коли людський ресурс є дефiцитним, такi рiшення можуть позитивно вплинути та темпи будiвництва та вiдбудови України. Зважаючи на це, ми плануємо використовувати такi рiшення при будiвництвi об'єктiв в iндустрiальних парках, що матиме синергетичний ефект та стане прикладом win-win спiвпрацi мiж нашими компанiями", - сказав Андрiй Ропiцький, директор iндустрiального парку "Бiла Церква".

Медіа

Прочитано 28 разів

Детальніше в цій категорії: « На Одещинi модернiзують пункти пропуску