Понеділок, 26 серпня 2024 11:00

У вiдновлюванiй лiкарнi в Тростянцi готуються утеплювати фасад

У Тростянцi вiдновлюють будiвлю полiклiнiки, корпус стацiонарного вiддiлення та корпус дитячого вiддiлення.

Мiсцеву лiкарню, де до останнього залишалися працiвники та пацiєнти, впритул обстрiляли з танкiв у березнi 2022 р. пiд час окупацiї мiста. Незважаючи на величезну небезпеку, лiкарi продовжували надавати допомогу.
"Я шукав можливiсть простерилiзувати нашi iнструменти, зарядити телефони працiвникiв та хворих. У нас був один генератор на всю лiкарню, який ми вмикали, коли потрiбно було провести операцiю", - пригадує Анатолiй Плахтиря, головний лiкар Тростянецької лiкарнi.
Зараз лiкарня приймає понад 6 тис. пацiєнтiв на рiк. Вiдновлення полiклiнiки дасть можливiсть лiкарям своєчасно надавати медичну допомогу, а пацiєнти матимуть доступ до сучасного та безпечного медичного обслуговування.
У стацiонарному корпусi продовжують монтувати новi перила, замiнюють покриття покрiвлi, опоряджують та утеплюють ганки. Розпочали монтувати вiконнi вiдливи та парапетнi планки.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у будiвлi полiклiнiки повнiстю змонтували та налаштували вентиляцiйнi обладнання. Завершили фарбувати стiни та стелi на першому поверсi. Монтують пожежну сигналiзацiю. На черзi - утеплення фасаду будiвлi полiклiнiки, переходу та дитячого вiддiлення.
Повний комплекс вiдбудови лiкарнi планують завершити до кiнця року. Вiдновлення Тростянецької мiської лiкарнi фiнансується Фондом лiквiдацiї наслiдкiв збройної агресiї. Вiн є одним iз ключових джерел фiнансування вiдбудови в областi.

Медіа

Прочитано 25 разів