Понеділок, 26 серпня 2024 12:00

Львiв вiдновлює будiвництво першої 3D-школи

У Львовi вiдновлять роботи з будiвництва 3D-школи на вулицi Варшавськiй, 126. Продовжити будiвництво зголосився девелопер "Галжитлобуд" ТОВ "Компанiї Рiел-Естейт Груп".

Заступник мiського голови Львова з мiстобудування Любомир Зубач розповiв, що проєкт заморозили через неспроможнiсть благодiйника, який хотiв фiнансувати будiвництво, повiдомляє Property Times.
"Провели виїзну нараду й запланували, що треба оновити кошторис, врегулювати питання мереж. Маємо дозвiл на будiвельнi роботи. Цього тижня збираємось повторно, затверджуємо й рухаємось вперед. Нам надiйшов офiцiйний лист-iнiцiатива вiд будiвельної компанiї "Галжитлобуд", яка зголосилася допомогти. Приємно, що все бiльше девелоперiв у Львовi спiвпрацюють з мiстом i розумiють, що частину зароблених грошей треба вкладати в розвиток соцiальної iнфраструктури", - сказав Любомир Зубач.
Додатковий навчальний корпус площею 500 кв. м, де мали навчатися приблизно 100 учнiв загальноосвiтньої школи №23, почали зводити у листопадi 2022 р. за допомогою технологiї 3D-друку. Завершити будiвництво планували у червнi 2023 р., а запустити корпус в експлуатацiю - з початку 2024 р. Вартiсть робiт становила $800 тис.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, органiзаторами та iнiцiаторами спорудження 3D-школи був гуманiтарний фонд Team4UA за пiдтримки фонду Humanitarian Innovative Technologies (HIT). Технологiчними партнерами були данська компанiя Cobot та будiвельна компанiя 3DCP Group.

Медіа

Прочитано 23 разів