ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 27 серпня 2024 11:00

На Київщинi замiсть двох зруйнованих збудують енергоефективну школу

У Бучанському районi Київщини замiсть двох зруйнованих розпочинають будiвництво школи з майже нульовим енергоспоживанням. Проєкт фiнансує Фiнляндiя через Програму зеленого вiдновлення України й мiжнародну фiнансову органiзацiю НЕФКО.

Нова будiвля з майже нульовим енергоспоживанням (NZEB) замiнить двi зруйнованi росiянами школи в селi Микуличi Немiшаївської територiальної громади Бучанського району. Обидвi вони були пошкодженi ракетними ударами в лютому-березнi 2022 р., а дiтей з Микуличiв перевели до шкiл у сусiднiх селах та мiстах, повiдомляє Property Times.
Проєкт фiнансується Фiнляндiєю через програму "НЕФКО Зеленого вiдновлення України" та реалiзується НЕФКО. У груднi 2022 р. Фiнляндiя оголосила про внесок у розмiрi 5 млн. євро до програми, пiдкресливши свою пiдтримку освiти та модернiзацiї енергоефективностi як ключових прiоритетiв у вiдновленнi України.
"Фiнляндiя пiдтримує вiдновлення та вiдбудову зруйнованих росiйською вiйною шкiльних будiвель в Українi. Ми фiнансуємо проєкти з вiдродження освiтнього сектору країни та сприяння ширшому забезпеченню шкiльним харчуванням", - каже мiнiстр зовнiшньої торгiвлi та розвитку Фiнляндiї Вiлле Тавiо.
Нова школа не тiльки вiдновить мiсця для учнiв, а й забезпечить енергоефективне навчальне середовище. Проєкт вiдповiдатиме стандартам ЄС i НЕФКО.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, будiвля матиме модульний збiрний каркас з дерева та буде розрахована на майже 200 учнiв 1-9 класiв. У школi встановлять сонячнi панелi та впровадять iншi заходи з енергоефективностi. Планується, що понад 38% необхiдної енергiї примiщення отримуватиме з вiдновлюваних джерел.
Технiчнi заходи з енергоефективностi та системи вiдновлюваної енергiї на мiсцi, такi як сонячнi панелi, були розробленi на основi звiту VTT Technical Research Centre of Finland, замовленого в рамках Фiнсько-українського трастового фонду. Проєкт спрямовано на отримання понад 38% необхiдної енергiї з вiдновлюваних джерел.
Каркас будiвлi складатиметься iз збiрних дерев'яних елементiв. Збiрне будiвництво мiнiмiзує будiвельнi роботи на мiсцi та призведе до вищої якостi, оскiльки виробництво буде здiйснюватися в контрольованих заводських умовах. Будiвля буде обладнана сонячними фотоелектричними панелями для додаткового та резервного електропостачання.
У 2016 р. Фiнляндiя профiнансувала будiвництво першої в Українi "зеленої" школи в Антонiвцi на Херсонщинi. 16 серпня росiяни знищили її ракетним обстрiлом.

Прочитано 24 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: