Понеділок, 26 серпня 2024 14:00

Литва та Тайвань допомогли реконструювати дитячий садок у Бородянцi

У Бородянцi вiдкрився новозбудований дитячий садок на 120 мiсць, повiдомило Центральне агентство з управлiння проєктами (ЦАУП), яке реалiзувало проєкт.

Будiвля дитячого садка була реконструйована за кошти неурядової органiзацiї Hope Foundation (США) i обладнана за кошти Литви i Тайваню, якi видiлили на проєкт 500 тис. євро.
За даними Мiнiстерства освiти i науки України, з початку вiйни в Українi було пошкоджено або зруйновано близько 3 тис. шкiл i дитячих садкiв, повiдомляє LRT.
Дитячий садок "Буратiно" - один з трьох дитячих садкiв у Бородянцi, якi були зруйнованi внаслiдок росiйських обстрiлiв.
У церемонiї вiдкриття дитячого садка, яка вiдбулася з нагоди Дня Незалежностi України, взяли участь мiсцева громада, дiти та їхнi батьки, мiський голова Бородянки Iрина Захарченко та заступник мiнiстра закордонних справ Литви Сiмонас Шатунас.
"Вiдбудований дитячий садок - це ще один доказ того, що Україна впевнено крокує в майбутнє. Я радий, що на цьому шляху Україну пiдтримує так багато рiзних партнерiв. Ми й надалi робитимемо все можливе, щоб дiти зростали та жили у вiльнiй та безпечнiй Українi", - зазначив Шатунас.
"Для громадян Тайваню дiти є символом надiї та майбутнього. Це є основою для нашої подальшої спiвпрацi з Литвою у вiдновленнi базової освiтньої iнфраструктури України. Ми переконанi, що завдяки цим зусиллям, навiть у розпал вiйни, українськi дiти зможуть здобувати освiту в бiльш безпечному середовищi, а їхнi батьки - вiдчувати почуття безпеки", - сказала Констанцiя Ван, голова Представництва Тайваню у Литвi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, проєкт також передбачав благоустрiй прилеглої територiї дитячого садка, iгрових майданчикiв з дорiжками та альтанками, а також забезпечення навчальними столами, меблями для спортзалу, кухонним та спортивним iнвентарем, iгровими зонами.
За словами директорки дитячого садка Iрини Носової, на початку березня 2022 р. дитячий садок був одним iз перших, який постраждав вiд росiйських обстрiлiв.
"Ми були змушенi працювати в iншому дитячому садку, який мiг вмiстити лише чотири групи. Батьки з нетерпiнням чекали на вiдкриття нашого садочка, адже деякi з них самi ходили туди в дитинствi. Батьки навiть реєструють своїх новонароджених дiтей, щоб їхнi дiти з часом також могли вiдвiдувати цей дитячий садок. Коли я подiлилася в соцiальних мережах новиною про те, що дитячий садок знову вiдкривається, багато людей не могли повiрити, що це справдi так", - йдеться у релiзi ЦАУП.
ЦАУП працює в Українi з 2017 р. Наразi портфель агентства складає 17,47 млрд. євро, з яких 140 млн. євро - в Українi.

Медіа

Прочитано 28 разів

Детальніше в цій категорії: « Львiв вiдновлює будiвництво першої 3D-школи