Четвер, 29 серпня 2024 13:00

У Львiвськiй громадi облаштували екопростiр

У Лисиничах Львiвської громади в межах подiй "Майстернi мiста" облаштували екопростiр. Йдеться про частину територiї на вул. Спортивнiй - Довбуша. Це перший i важливий крок до створення тут великого унiверсального простору для корисного та цiкавого дозвiлля. Вiн об'єднає елементи дитячого та спортивного майданчикiв, що вже є на цiй локацiї, i майбутнього скверу. Захiд органiзувала Личакiвська районна адмiнiстрацiя спiльно з Офiсом громади та активними мешканцями села.

В офiсi Львiвської громади у Лисиничах кажуть, що ранiше на мiсцi екомайданчика була захаращена територiя, якою нiхто не користувався. Тепер її замульчували, облаштували спецiально обробленими дерев'яними зрубами, на яких можна сидiти. Також висадили багаторiчнi кущi. Всi роботи виконали за кошти донорiв. У майбутньому на цiй локацiї хочуть створити ще й сквер, облаштувати освiтлення та камери спостереження.
"Роботи було багато, тож працювали гуртом: мешканцi села, волонтери, львiв'яни, якi приїхали спецiально на цю подiю, та органiзатори. Важливо, що серед учасникiв було багато молодi. Наприкiнцi ми спiльно обговорили, яким у майбутньому може стати цей простiр. Переконанi, що облаштування цього маленького екопростору дасть початок створенню повноцiнного простору для дозвiлля та вiдпочинку дiтей, молодi та дорослих мешканцiв села Лисиничi", - розповiли у Личакiвськiй районнiй адмiнiстрацiї.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, це не вперше громада об'єднується, аби зробити свiй населений пункт кращим. До цього завдяки активним мешканцям у Лисиничах у межах Громадського бюджету було створено дитячий майданчик.

Медіа

Прочитано 23 разів