Неділя, 01 вересня 2024 10:00

Держмолодьжитло допомогло з житлом ВПО

Держмолодьжитло продовжує реалiзацiю житлових програм. Зокрема, активно триває робота за iпотечною програмою "Житло для ВПО", яка фiнансується з коштiв гранту уряду Нiмеччини через банк KfW. Реалiзується вже друга фаза проєкту.

Низка сiмей внутрiшньо перемiщених осiб завдяки цiй програмi вже придбала власне житло у рiзних регiонах. Сьогоднi - гарнi новини з Київського регiонального вiддiлення Держмолодьжитла.
Вiталiй i Катерина Васильєви до вiйни мешкали в мiстi Докучаєвськ на Донеччинi. Коли перебувати там стало вкрай небезпечно, виїхали до Краматорська. Панi Катерина - при надiї, тож перемога в одному з вiдборiв за програмою "Житло для ВПО" вiдкрила родинi перспективу придбання власного житла у бiльш безпечному мiсцi. Сiм'я Васильєвих обрала двокiмнатну квартиру в мiстi-герої Iрпенi Бучанського району Київської областi.
2014 р. Наталiя Шуваєва перебралася до Києва з батьками. Через вiдсутнiсть власного мешкали у пристосованому житлi. За рiк Наталiя народила донечку Тетянку. У березнi 2022 р. ухвалили рiшення покинути небезпечну на той час столицю i вирушили до Рiвного. Переїзд був дуже складний, долати кiлькасот кiлометрiв довелося десять днiв, Наталiя з донькою потрапили до лiкарнi. I знов "у приймах". Згодом Наталiя ухвалила рiшення повернутися до Києва, де винайняла житло. Тим часом Тетянка пiшла до першого класу. Дiвчинка вiдвiдує музичну школу за класом фортепiано, займається художньою гiмнастикою, стала призеркою Всеукраїнських змагань з художньої гiмнастики.
Завдяки вигiдному за умовами кредиту, наданому в межах українсько-нiмецької спiвпрацi, ця сiм'я вiднинi має власний дах над головами та може бiльш упевнено будувати своє майбутнє в рiднiй країнi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у мiстi Рубiжному на Луганщинi мешкала до вiйни родина Наталiї Романенко. Коли мiсто опинилося на межi окупацiї, термiново вирiшили виїздити з рiдної домiвки всiєю сiм'єю: Наталiя з чоловiком, мама, син i донечка. Переїзд був дуже складний i морально, й емоцiйно. Спершу родина оселилася у однiй маленькiй кiмнатi в столичному гуртожитку. Далi влаштувалися на роботу i винайняли бiльше житло. А зараз завдяки згаданiй програмi родина придбала власну трикiмнатну квартиру в столицi своєї держави.
Навiть в умовах вiйни, що триває, попри всi нинiшнi складнi обставини, Миколаївське регiональне вiддiлення Держмолодьжитла продовжує забезпечувати жителiв областi власним житлом на доступних умовах.
Ось iще одна щаслива родина клiєнтiв. З вiрою у майбутнє України, без зайвих вагань сiм'я Вадима Буряченка, яка виховує маленьку донечку, ухвалила важливе рiшення - отримати кредит у Держмолодьжитлi та придбати власне житло.
Кредит виданий за мiсцевою програмою i профiнансований за рахунок коштiв Миколаївської мiської територiальної громади.
Придбана за кредитом трикiмнатна квартира розташована у мальовничому районi Миколаєва.

Медіа

Прочитано 27 разів