П'ятниця, 06 вересня 2024 17:00

Проєкт "Земельний банк" вже на завершальному етапi

Проєкт "Земельний банк", що вiдкриє аграрiям доступ до державних земель на прозорих та конкурентних засадах, - на завершальному етапi. Про це повiдомляє регiональне вiддiлення Фонду державного майна України по мiсту Києву.

Зокрема, завершений процес корпоратизацiї ДП "Фонд аграрних iнвестицiй". На його базi створили ТОВ "Державний земельний банк" - перший в Українi державний оператор земель сiльськогосподарського призначення. Новостворене товариство на 100% належить державi. I це остаточний етап у реалiзацiї проєкту "Земельний банк" перед стартом перших онлайн-аукцiонiв з оренди державних земель на електронному майданчику "Прозорро. Продажi".
Для цього пройдено значний шлях: вiд нормативно-правових змiн i створення першого оператора "Земельного банку" до перереєстрацiї земель i корпоратизацiї пiдприємства.
Крiм того, запроваджений новий механiзм користування земельними дiлянками, що передбачає замiну довготривалого користування на оренду. Орендна ставка складатиме 12% вiд нормативно-грошової оцiнки замiсть попереднього 1%.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, проєкт "Земельний банк" спрямований на ефективне використання сiльськогосподарських земель та пiдтримку агровиробникiв у складний воєнний час, збiльшення надходжень до державного бюджету, з якого фiнансуються Сили оборони України, забезпечення рiвних умов для всiх учасникiв ринку та створення нових робочих мiсць.

Медіа

Прочитано 25 разів