ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 06 вересня 2024 14:00

Львiв розконсервовує модульне мiстечко для постраждалих вiд обстрiлу

У Львовi розконсервовують модульне мiстечко на вул. Пулюя, щоб поселити людей, чиє житло знищили росiйськi атаки 4 серпня. Також понад 20 готелiв мiста зголосились прийняти постраждалих вiд обстрiлiв.

"Прийнято рiшення про розконсервування модульного мiстечка на вул. Пулюя. Ми готуємось поселяти людей. Оскiльки там майже два роки нiхто не жив, то ми мусимо перевiрити всi комунiкацiї, запустити електропостачання, пiдготувати житловi модулi та кухню. Всього мiстечко вмiщає 320 людей, але оскiльки воно складається з житлових модулiв, де є два двоярусних лiжка, то можемо селити сiм'ями. Вiдтак ми готовi прийняти 70 сiмей", - розповiв Володимир Головатий, директор Центру соцiальної пiдтримки Львiвської мiської ради.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, розконсервування мiстечка розпочали ще вранцi, пiдготували першi 20 модулiв i поступово готують наступнi. Тож вже готовi заселяти людей.
Окрiм цього, управлiння туризму звернулось до готелiв Львова по допомогу з розселенням людей, якi внаслiдок атаки залишились без помешкань. Вiдтак понад 20 готелiв мiста зголосилися прийняти людей на перший час.
"Люди можуть залишитись на кiлька днiв у львiвських готелях або хостелах, якi зголосились прийняти людей, що залишились без житла, допоки тi не вирiшать побутовi питання переїзду до родичiв чи оренди помешкання. Ми спiвпрацюємо з районними адмiнiстрацiями щодо охочих поселитись у готелях. Поки люди знаходять для себе iншi варiанти помешкань. Проте ми дуже вдячнi готелям, якi вiдгукнулись на наш заклик i погодились прийняти людей, якi зараз цього потребують", - сказала Христина Лебедь, керiвниця управлiння туризму Львiвської мiської ради.
Мешканцям, що втратили свої квартири внаслiдок ворожої атаки, мiсто компенсовуватиме за оренду житла. Вiдповiдне рiшення прийняв виконавчий комiтет Львiвської мiської ради. Йдеться про компенсацiї у сумi 10 тис. грн., 12 тис. грн. та 15 тис. грн. вiдповiдно того, яке помешкання у них було зруйновано: одно-, дво- чи трикiмнатнi квартири.

Прочитано 22 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: