Середа, 16 жовтня 2024 14:00

У львiвському парку розвалюється набережна озера

Частина набережної у парку "Озеро Левандiвське" - в аварiйному станi. Дiлянцi загрожує зсув. ДП "Скнилiв-парк" звертається до мешканцiв з проханням не ходити бiля аварiйної частини берега, поки її не укрiплять.

Мова про частину берега з боку заводу "Лiмо", що розташований поруч з озером. Реконструкцiю набережної планують розпочати невдовзi. 16 жовтня вiдбудеться тендер, на якому обиратимуть пiдрядника робiт.
У ДП "Скнилiв-парк", яке є замовником робiт, розповiли, що перед тендером фахiвцi ретельно обстежили берегоукрiпну конструкцiю. За висновками технiчного обстеження, загальний технiчний стан пiдпiрної стiнки берега - аварiйний. Зокрема змiщенi залiзобетоннi блоки, деформованi та зруйнованi металевi стержнi з'єднання, просiдають та втратили проєктне положення тротуарнi плити.
"Неможливо безпечно експлуатувати берегоукрiпну споруду. Порушенi вимоги першої групи граничних станiв. Набережна є небезпечною через можливий зсув бетонних блокiв та грунту. Вiдтак необхiдно виключити перебування людей в зонi можливого зсуву", - зазначили у висновку техобстеження.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, "Озеро Левандiвське" - один з найвiдвiдуванiших у Львовi паркiв. Окрiм того, у водоймi, яка має досить велике плесо, мешкають пара бiлих лебедiв та дикi качки, яких вiдвiдувачi часто пiдгодовують. А отже, близько пiдходять до водойми. Тож реконструкцiя цiєї частини берега - це насамперед про безпеку вiдвiдувачiв.

Медіа

Прочитано 22 разів