ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 17 жовтня 2024 13:00

Будiвництво житла майже вийшло на рiвень 2021 р.

Держстат України оприлюднив показники житлової нерухомостi за перше пiврiччя.

За результатами аналiзу даних житлового будiвництва в Українi за сiчень-червень бачимо суттєве зростання обсягiв введеного в експлуатацiю житла порiвняно з аналогiчним перiодом минулого року. Показник майже вийшов на 2021 р., який був одним iз кращих рокiв будiвництва в країнi: 62326 квартир було введено в першому пiврiччi 2021 р. та 55009 квартир в 1 пiврiччi 2024 р.", - повiдомив начальник вiддiлу регiональної спiвпрацi Департаменту розвитку партнерських проєктiв та альтернативних продуктiв "Укрфiнжитла" Сергiй Савтир.
При цьому близько 98% всiх iпотечних кредитiв в країнi видаються через державну програму "єОселя".
"Деякi забудовники зазначають, що 50-60% продажiв квартир (особливо на первинному ринку) здiйснюються завдяки програмi "єОселя". Спiвробiтники "Укрфiнжитла" вiдвiдують регiони України та проводять iндивiдуальнi зустрiчi iз забудовниками, щоб донести переваги програми "єОселя", особливо коли забудовники акредитуються в банках-партнерах та продають квартири на етапi будiвництва", - зазначив Сергiй Савтир.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, тiльки з початку цього року акредитовано 62 нових забудовники, 77 ЖК та 121 будинок. Всього ж громадяни можуть придбати квартири на етапi будiвництва за програмою "єОселя" у 83 забудовникiв в 176 будинках.

Прочитано 19 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: