Середа, 29 травня 2024 16:00

Днiпро встановив вже 80% вiкон пiсля ракетних ударiв на площi Вокзальнiй

Днiпро продовжує долати наслiдки ракетного удару по мiсту, який стався вранцi 19 квiтня. Тодi у 25 будинках вилетiло, зокрема, близько 700 вiкон.

Нинi фахiвцi працюють у домi №123, що на просп. Дмитра Яворницького. Тут проживає Валентина Барановська. Жiнка у момент ракетного удару перебувала вдома. Каже, як почула сирену, пiшла у коридор, подалi вiд вiкон.
"Я почула вибух. Далi вибухова хвиля вибила балконнi дверi на кухнi. Вдячна фахiвцям iз КП "Жилсервiс-5". Вони швидко приїхали, усе тут помiряли. I ось зараз хлопцi все менi вiдремонтували. Вдячна мiсту, що не кинуло у бiдi, а допомогло. Вiкна гарної якостi, роботи зробленi на вiдмiнно", - дiлиться мешканка.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, на сьогоднi в усiх 25 будинках триває встановлення вiкон. Але роботи можуть затягнутись через постiйнi вiдключення свiтла, кажуть у департаментi житлового господарства Днiпровської мiської ради.
"На цей час вже встановлено бiльше нiж 560 вiкон. Тобто ми вже можемо сказати, що на 80% цi роботи завершенi. У деяких будинках вiкна вже встановленi i зараз закiнчують облаштовувати укоси та вiдливи. У деяких будинках ще продовжується монтаж, тому що мешканцiв не було вдома. Також останнi декiлька днiв у мiстi вiдключають свiтло. I це також впливає на швидкiсть виконання робiт. Сподiваюся, що за пiвтора тижня ми все закiнчимо", - розповiв представник департаменту житлового господарства Днiпровської мiської ради Єгор Худяков.
Вiн також перевiрив, як оновлюють вимощення та цоколь по Донецькому шосе, 136. Тут востаннє такi роботи проводили близько 30 рокiв тому. Мешканцi скаржились, що старе вимощення вже зруйнувалось та пiдтоплювало будинок.
"Ми обстежили i вирiшили замiнити як вимощення, так i цоколь. Старе вимощення було асфальтне i через це пiдмивало будинок. Тож ми вклали тут залiзобетонну подушку та залили бетоном. Цi матерiали найякiснiшi на ринку. А цоколь ми утеплили та пофарбували", - розповiв начальник iндустрiального району КП "Жилсервiс-5" ДМР Володимир Тiтов.
"Продовжуємо оновлювати у будинках як цоколь, так i вимощення. Обираємо тi адреси, де ситуацiя найбiльш аварiйна. До нас звертаються мешканцi i ми ставимо заявки у чергу. На сьогоднi вимощення вже оновили у 25 будинках, iще у п'яти - виконають найближчим часом. Приблизно стiльки ж адрес вже зроблено i по цоколю. Стiльки ж ще плануємо", - додав Єгор Худяков.

Медіа

Прочитано 90 разів