Четвер, 30 травня 2024 17:00

У Львовi встановлять металевий пандус у житловому будинку

У житловому будинку на вул. Коломийськiй, 7, розпочато роботи з облаштування металевого пандуса для особи з iнвалiднiстю. Наразi саму конструкцiю вже змонтували, проте ще протягом двох тижнiв триватимуть ремонтнi роботи з благоустрою територiї бiля пандуса.

"У мiстi дiє спецiальна програма облаштування пiдйомникiв i пандусiв, щоб створити доступнiсть до будинкiв та помешкання для осiб з iнвалiднiстю. Вона поширюється на людей у крiслах колiсних та осiб з iнвалiднiстю з порушенням зору 1 групи. Для того, щоб районна адмiнiстрацiя мала можливiсть запропонувати включити конкретну адресу до програми, людина має бути зареєстрована у центральному банку даних (ЦБI) як особа з iнвалiднiстю у крiслi колiсному. Також вона повинна бути зареєстрованою та проживати за тiєю адресою, де є потреба облаштування пандуса чи пiдйомника", - пояснили у Сихiвськiй районнiй адмiнiстрацiї.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, цього року у мiському бюджетi передбачено 13,4 млн. грн. на облаштування орiєнтовно 28 пiдйомникiв у будинках, де мешкають люди з iнвалiднiстю, а також 2,8 млн. грн. для встановлення 17 пандусiв у будинках. Також передбачено кошти i на пониження бордюрiв у всiх районах мiста.
Iрина Маруняк, уповноважена Львiвської мiської ради з питань доступностi, щоденно працює з монiторинговими групами, якi обстежують комунальнi установи мiста щодо наявностi у них елементiв доступностi. Групи працюють у Львовi з вересня 2023 р. i вже обстежили сотнi комунальних установ, а в актах зазначали, що необхiдно виправити.
"Навiть коли певнi об'єкти є доступними, то ми розумiємо, що людинi на крiслi колiсному потрiбно вийти зi своєї квартири та дiстатися до них. Тому необхiдно пiдходити до питання комплексно, щоб в будинках були встановленi пандуси, пiдйомники, а на дорогах були пониженi бордюри", - наголошує посадовиця.

Медіа

Прочитано 117 разів