П'ятниця, 05 липня 2024 16:00

Львiв зменшить навантаження на електромережу

У Львовi реалiзують пiлотний проєкт замiни старих вуличних свiтильникiв на новi й енергоекономнi. ЛКП "Львiвсвiтло" вже встановило у Сихiвському районi мiста 1 тис. нових свiтильникiв на великих центральних вулицях i планує придбати ще 2500 свiтильникiв. Їх встановлять на квартальних вулицях i прибудинкових територiях. Що важливо, цi 2500 свiтильники за рiк зекономлять для мiста електроенергiї на суму до 9 млн. грн.

Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, завдяки таким заходам споживання електроенергiї зменшується у 4-5 разiв, натомiсть освiтлення вулиць стає значно кращим. Важливо також, що зменшиться навантаження загалом на всю електромережу, що є вкрай важливо в час можливих атак ворога на енергооб'єкти.
"6 червня ми оголосили тендер на закупiвлю 2500 свiтильникiв з потужнiстю 30 Вт вiдповiдно до потреби. Участь у тендерi взяла лише одна компанiя - "Полтава-Паритет". Пропозицiя була хорошою i вiдповiдала всiм вимогам, вiдтак вже 27 червня ми пiдписали договiр iз переможцем. Згiдно з договором, оплата за товар вiдбувається лише пiсля отримання та перевiрки товару на вiдповiднiсть. Пiсля цього ми оплачуємо лише 30% вiд вартостi свiтильникiв, а решту суми виплачуємо протягом наступних 23 мiсяцiв. Вiдтак це гарантує повну безпеку: спочатку товар - тодi грошi. Станом на сьогоднi ми отримали першi 800 свiтильникiв. Провiвши перевiрку товару, бачимо що якiсть вiдповiдна. Вiдтак вже почали їх встановлювати. Що важливо, цi 2500 свiтильники за рiк зекономлять для мiста електроенергiї на суму до 9 млн. грн. I це якщо рахувати за поточним тарифом, який, за прогнозами експертiв, буде лише збiльшуватись", - розповiли у ЛКП "Львiвсвiтло".

Медіа

Прочитано 151 разів