ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Неділя, 07 липня 2024 10:00

В п'яти мiстах вiдремонтують об'єкти надання комунальних послуг

Європейський Союз видiлив 25 млн. євро на новi проєкти в п'яти мiстах Чернiгiвської, Сумської та Миколаївської областей, якi постраждали вiд прямих i непрямих наслiдкiв воєнних дiй. Зараз iнiцiатива перебуває на етапi закупiвель. Про це йдеться у прес-релiзi НЕФКО.

25 млн. євро буде видiлено на п'ять додаткових проєктiв у Чернiговi та Нiжинi Чернiгiвської областi, Охтирцi та Тростянцi Сумської областi та Первомайську Миколаївської областi. Чернiгiв, Нiжин, Охтирка та Тростянець постраждали вiд прямих i непрямих наслiдкiв воєнних дiй, включно з пошкодженням комунальної iнфраструктури. Вiдновлення цих п'яти малих та середнiх мiст отримало менше пiдтримки та уваги порiвняно з iншими регiонами України. Очiкується, що проєкти буде повнiстю реалiзовано до кiнця 2026 р., повiдомляє Property Times.
Проєкти будуть зосередженi на модернiзацiї та ремонтi об'єктiв надання комунальних послуг у сферах централiзованого теплопостачання, водопостачання та водовiдведення. Мета iнiцiативи - надати задовiльнi комунальнi послуги населенню та ВПО, забезпечити сталi та комфортнi умови життя та пiдвищити енергетичну стабiльнiсть, принiсши користь 200 тис. людей. Спiвпрацюючи з українськими мунiципалiтетами, НЕФКО забезпечує технiчне керiвництво пiд час розробки мiсцевих планiв зеленого вiдновлення для досягнення цiєї мети.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, крiм того, проєкти спрямованi на пiдвищення енергоефективностi критичної iнфраструктури, що призведе до бiльшої стiйкостi, економiї коштiв, а також скорочення викидiв парникових газiв та бiогенного навантаження на водойми. За оцiнками, вийде зекономити приблизно 1000 МВт-год електроенергiї та 8400 МВт-год теплової енергiї i скоротити викиди CO2 приблизно на 2200 т на рiк.
"Працюючи над другою фазою програми, команда НЕФКО спирається на досвiд, отриманий пiд час поточної реалiзацiї проєктiв у Київськiй областi. У рамках нових проєктiв мiстам видiляються бiльшi бюджети, нiж мали проєкти першої фази, що уможливлює як нагальний ремонт, так i комплексну модернiзацiю комунальних систем, що позитивно вплине на довкiлля, мешканцiв i ВПО", - коментує Генрiк Торемарк, старший програмний менеджер НЕФКО.

Прочитано 144 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: