Субота, 17 серпня 2024 13:00

У Львовi замiнили бiльше 4 тис. вiконних i дверних конструкцiй

Американська органiзацiя Global Empowerment Mission (GEM) у партнерствi з Howard G Buffett Fondation (HGBF) з перших днiв вiйни активно допомагає Українi i Львову лiквiдовувати наслiдки ворожих обстрiлiв. Тож сьогоднi представники української фiлiї фонду GEM зустрiлися з мером Львова. Андрiй Садовий нагородив їх подякою вiд громади Львова, позаяк за їх сприяння у мiстi вiдновлено бiльше 4 тис. вiконних i дверних конструкцiй, якi були пошкодженi через обстрiли.

Мiсiї фонду Global Empowerment Mission є у 56 країнах свiту. Це i Гаваї, мiста Карибського басейну, Сектор Газа та iн. Однак, як вiдзначає Андрiй Негрич, операцiйний директор представництва GEM в Українi, наймасштабнiша i довготривала мiсiя є в Українi. На сьогоднi майже $390 млн.в витратив фонд за рiзними програмами пiдтримки українцiв. Це, зокрема, вiконна програма, продуктова пiдтримка, постачання питної води, генераторна програма та безлiч iнших. За два з половиною роки вiйни фонд GEM працював у всiх регiонах України, зокрема у прифронтових районах. За цей час вдалося замiнити бiльше 170 тис. вiкон, видати понад 3 млн. продуктових наборiв та багато iншого.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, спiвпраця зi Львовом фонду розпочалася пiсля ракетного обстрiлу 6 липня 2023 р.
"З одного боку ми радi, тiшимося з того, що можемо допомогти Львову, а з iншого - нам прикро, що це доводиться робити. Адже це означає, що Львiв прожив якiсь непростi обставини для присутностi нашої мiсiї тут. Та ми радi, що можемо бути корисними мiсту, корисними людям, корисними моральному стану. Ми завжди стараємося швидко прийти, швидко вiдреагувати i вiдновити. Так ми формуємо нову концепцiю пiдходу до гуманiтарної дiяльностi", - наголошує Андрiй Негрич.
Завдяки спiвпрацi з Global Empowerment Mission у Львовi вiдновили бiльше 4 тис. пошкоджених вiконних i дверних конструкцiй площею бiльше 9 тис. кв. м на загальну суму 45,5 млн. грн.
"Ми маємо досвiд роботи з рiзними фондами, органiзацiями. Та з вами працювати дуже мило. Бо у вас все дiйсно швидко i якiсно працює. Ви приїхали, подивилися, зробили, i люди мають спокiй. А ми маємо менше головної болi i переживань. Адже багато ми робимо за бюджетнi кошти, зокрема капiтальнi ремонти будинкiв, якi постраждали вiд обстрiлiв. I над тобою стоїть безлiч перевiряючих служб. Тому ваша допомога Львову i загалом Українi є просто неоцiненною. Вдячнi за це i вiдкритi до спiвпрацi, можливо, в iнших проєктах", - вiдзначив мер Львова Андрiй Садовий.

Медіа

Прочитано 21 разів