П'ятниця, 13 вересня 2024 12:00

Днiпро готується до можливих вiдключень свiтла

Днiпро продовжує оновлювати будинки комунальної власностi. Нинi один з ключових етапiв - пiдготовка до старту опалювального сезону та можливих вiдключень свiтла.

Такi роботи тривають i на ж/м "Приднiпровськ" по вул. Космонавтiв, 2. Там вже два роки мешкає бахмутянка Олена.
"Ще пiсля перших вiдключень свiтла, якi були у 2022-2023 рр., у нашому будинку iнколи виникали проблеми. На майданчику свiтло є, а в квартирах немає. Тож, сподiваємось, це вирiшать", - подiлилась мешканка.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, подiбнi проблеми були нещодавно й у сусiдiв панi Олени. У квартирах у шаховому порядку не було свiтла.
"Ми виїхали на адресу i побачили, що у щитовiй вигорiли старi дроти. Тож сьогоднi все це замiнюємо. Адже дротам цим понад 40 рокiв. Вiдключення свiтла дуже сильно вплинули на стан електросистеми будинку. Тож зараз проводимо вiдповiднi роботи", - розповiв майстер-електрик Мiської аварiйної служби Євген Стратiй.
I подiбних заявок, особливо у днi вiдключень свiтла, до Мiської аварiйної служби лише вiд мешканцiв ж/м "Приднiпровськ" та частини лiвобережжя Днiпра надходить близько 20.
"Загалом по мiсту, коли є вiдключення свiтла, маємо понад пiвсотнi заявок на день. Мешканцi повiдомляють про перебої електрики. Бригади оперативно приїжджають та усувають проблему. Треба сказати, що такi вiдключення значно погiршили стан системи. Тож для нас один з ключових напрямiв при плануваннi ремонтiв у будинках комунальної власностi - вiдновлення у домах електросистеми. З початку року ми вiдремонтували електрику у понад пiвсотнi будинках. Ще з десяток виконаємо найближчим часом", - розповiв представник департаменту житлового господарства Днiпровської мiськради Єгор Худяков.
Ще один з прiоритетних напрямiв - замiна труб опалення. У пiдвалi одного з пiд'їздiв у будинку по вул. Космонавтiв, 5, невiдомi вирiзали вентилi.
"Вентилi потрiбнi, аби пiд час опалювального сезону, якщо у когось потече радiатор, ми могли перекрити опалення в однiй квартирi, а не в усьому будинку. Тож зараз вiдновлюємо їх. У цьому пiд'їздi змонтуємо їх на усi квартири. Загалом двiчi на рiк ми проводимо ревiзiю систем опалення в будинках: пiсля завершення опалювального сезону та перед його стартом, - аби визначити найпроблемнiшi моменти, усунути їх та взимку не стикатись з аварiйними ситуацiями. Наша зона вiдповiдальностi - ж/м "Приднiпровськ". Майже всюди ми провели ревiзiю. Зараз працюємо, аби все було взимку добре", - розповiв бригадир ремонтної бригади Мiської аварiйної служби Володимир Свалухiн.
"З початку року ми виконали поточнi ремонти i замiни систем холодного водопостачання, центрального опалення, каналiзацiйних систем у 64 будинках. Майже всюди роботи проведенi комплексно. До старту опалювального сезону ще у 20 будинках подiбнi ремонти закiнчимо. Мiська аварiйна служба продовжує працювати попри усi виклики. Вдень до них надходить близько 100 заявок щодо проблем з опаленням, системами холодного водопостачання та каналiзацiї, а також з електросистемами. Виконання на 100%", - зазначив Єгор Худяков.

Медіа

Прочитано 95 разів