Понеділок, 14 жовтня 2024 15:00

У Днiпрi встановили один з найпотужнiших генераторiв в країнi

Пiвденна станцiя аерацiї у Днiпрi забезпечує збирання та очищення каналiзацiйних стокiв частини правобережжя мiста.

"Стiчнi води вiд пiвденної частини мiста напiрно-самопливними колекторами надходять у приймальний потiк очисних споруд. Далi проходять етапи механiчного i бiологiчного очищення, знезараження та вiдводяться з очисних споруд у рiчку", - розповiла про роботу начальниця пiвденної станцiї аерацiї Iнна Карелiна.
На станцiї також активно готуються до холодiв та можливих довготривалих вiдключень свiтла.
"Усi етапи очищення живляться електроенергiєю з пiдстанцiї. На випадок блекауту станцiя забезпечена дизельним генератором на 1800 кВт. Це один з найпотужнiших генераторiв в Українi. Вiн повною мiрою забезпечить безперебiйну роботу усього обладнання очисних споруд. Тобто станцiя працюватиме за допомогою альтернативного живлення i не перериватиме процес очищення", - зауважив пiд час iнспекцiї директор КП "Днiпроводоканал" Днiпровської мiськради Юрiй Гамазинський.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, ще вiн перевiрив лiквiдацiю аварiї на водопровiдних мережах мiста. Робота кипiла по вул. Коржевiй, що у Новокодацькому районi Днiпра.
"Ремонтуємо водопровiд Д - 300 мм. Для усунення пошкодження залучено три одиницi технiки. Для комфорту мешканцiв прилеглих будинкiв наразi водопостачання не припинено. Поки роботи тривають. Щоденно до контакт-центру Днiпра (єдиної гарячої лiнiї) надходить понад два десятки звернень, пов'язаних iз системою водопостачання, на якi бригади реагують миттєво", - розповiв Владислав Павленко, iнженер iнспекцiї по контролю за ремонтами КП "Днiпроводоканал" Днiпровської мiськради.
"Для комфорту мiстян фахiвцi пiдприємства працюють безперебiйно, аби оперативно усувати аварiйнi ситуацiї, забезпечуючи стабiльну роботу водопровiдних та каналiзацiйних мереж. Нашi аварiйнi бригади працюють цiлодобово, професiйно та злагоджено, що дозволяє швидко й якiсно усувати аварiї на мережах та зводити до мiнiмуму час лiквiдацiї пошкоджень. Побаченим - задоволений", - пiдсумував Юрiй Гамазинський.

Медіа

Прочитано 22 разів