ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 15 жовтня 2024 10:00

У Рiвному термомодернiзували заклади дошкiльної освiти

Три енергомодернiзованi дошкiльнi заклади Рiвненської громади успiшно пройшли процедуру прийняття в експлуатацiю. У зв'язку з цим Рiвне вiдвiдав технiчний радник корпорацiї НЕФКО Олексiй Думiк.

Рiвненський навчально-реабiлiтацiйний центр "Особлива дитина", заклад дошкiльної освiти (ясла-садок) компенсуючого типу (спецiальний) "Центр Пагiнець" та заклад дошкiльної освiти (ясла-садок) компенсуючого типу (спецiальний) №35 вiдвiдують приблизно 410 дiтей. Серед вихованцiв дошкiльних закладiв є внутрiшньо перемiщенi особи (ВПО) i дiти з особливими потребами та iнвалiднiстю, повiдомляє Property Times.
"Будiвлi закладiв мали низьку енергоефективнiсть й тривалий час потребували капiтального ремонту. Саме тому ми запропонували провести термомодернiзацiю для полiпшення умов перебування дiтей та вихователiв. Завдяки модернiзацiйним заходам ми зможемо зменшити витрати з бюджету громади шляхом скорочення споживання тепла, електроенергiї та води. Це вкрай важливо у цей важкий час, адже громадi складно самостiйно фiнансувати такi заходи. Виконанi роботи також допоможуть скоротити викиди парникових газiв, що вкладається у нашi зобов'язання за iнiцiативою NetZeroCities - досягнення клiматичної нейтральностi до 2030 р. Хочу подякувати НЕФКО за партнерство, яке триває уже дев'ятий рiк. За цей час ми реалiзували вже чотири проєкти на суму 3,7 млн. євро. Я радий, що спiвпраця триває, i ми працюємо над запуском iще одного проєкту", - зауважив секретар Рiвненської мiської ради, в.о. мiського голови Вiктор Шакирзян.
"Європейський Союз задоволений успiшним завершенням проєкту енергоефективної модернiзацiї в Рiвному, завдяки якому значно покращено умови навчання мiсцевих дiтей, серед яких переселенцi та дiти з iнвалiднiстю. Ця iнiцiатива пiдтверджує нашу непохитну вiдданiсть допомозi вразливим категорiям українського населення, особливо у цi складнi воєннi часи. ЄС продовжує пiдтримувати проєкти, якi змiцнюють стiйкiсть i добробут громад по всiй Українi", - прокоментував Жослен Корне, керiвник вiддiлу з питань реконструкцiї, енергетики, iнфраструктури та навколишнього середовища Представництва ЄС в Українi.
"НЕФКО давно i плiдно спiвпрацює з Рiвним, i успiшна реалiзацiя чергового результативного проєкту є яскравим свiдченням прогресу, якого ми досягаємо разом. Ми радi, що завдяки цьому проєкту ми покращили умови навчання дiтей у кiлькох дошкiльних закладах, i сподiваємось на подальшу спiвпрацю з рiвненською адмiнiстрацiєю, щоб подарувати українцям свiтлiше та зеленiше майбутнє", - наголосив Олексiй Думiк, технiчний радник НЕФКО.
Проєкт "Реконструкцiя та вiдновлення мунiципальної iнфраструктури м. Рiвне для пiдтримки нагальних потреб внутрiшньо перемiщених осiб" успiшно реалiзовано за фiнансової пiдтримки Європейського Союзу та впроваджено Пiвнiчною екологiчною фiнансовою корпорацiєю (НЕФКО) у рамках програми NIP "Пiдтримка ЄС для задоволення нагальних житлових потреб внутрiшньо перемiщених осiб (ВПО) в Українi".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, координацiю проєкту у Рiвному здiйснювали працiвники Управлiння з питань стратегiчного розвитку та iнвестицiй Департаменту економiчного розвитку за участi представникiв Управлiння капiтального будiвництва та Управлiння освiти Рiвненської мiської ради.

Прочитано 22 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: