ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 29 квітня 2024 14:00

Тернопiль стане сталим та "зеленим"

Днями у Тернопiльськiй мiськiй радi вiдбулася презентацiя портфолiо мiста Тернопiль за участi керiвника програми розвитку регiонiв ПРООН в Українi, координатора iнiцiативи "Мери за економiчне зростання" в Українi Мустафи Саiт-Аметова.

Пiд час заходу презентовано та обговорено портфолiо сталих перетворень мiста Тернопiль: вiд розробки до впровадження.
"Пишаюсь тим, що Тернопiль та Миколаїв стали першими мiстами, якi отримали таку пiдтримку та мають можливiсть реалiзувати цi проекти, стати прикладом для iнших мiст України. Починаючи з 2019 р., Тернопiль активно працював з проєктом "Мери за економiчне зростання". За цей час нам вдалось реалiзувати чимало успiшних проєктiв. Дякую пану Мустафi, проєкту ПРООН та усiм колегам. Саме завдяки вашим консультацiям, фiнансуванню та пiдтримцi цi проєкти були реалiзованi, - зазначив мiський голова Сергiй Надал. - Проєкт, який презентований, - це майбутнє нашого мiста. Це, по сутi, стратегiя розвитку нашого мiста, яке враховує потреби i вимоги наших тернополян. Врахованi всi сучаснi тенденцiї, якi є у розвинутих цивiлiзованих мiстах i країнах. Ми дуже сподiваємось, що зможемо успiшно цей досвiд перейняти".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, проєкт має на метi сприяти сталому й "зеленому" розвитку мiста, змiцнити потенцiал органу мiсцевого самоврядування та посилити iнклюзивне економiчне зростання. Iнiцiатива також спрямована на розвиток мiських iнновацiй i запуск "портфельного" пiдходу до управлiння мiстом iз максимальною вигодою для мешканцiв.
"Це цiкава вiха у нашiй спiвпрацi, зокрема, в межах проєкту "Мери за економiчне зростання". З мiстом Тернопiль UNDP має цiлу низку iнiцiатив, якi зараз реалiзуються у рiзних напрямках. Це i створення iнфраструктури для економiчного вiдновлення, напрацювання локальних iнiцiатив, побудова спроможностi до формування i подальшої реалiзацiї проєкту у сферi надання публiчних послуг, створення економiчних можливостей тощо, - зазначає Мустафа Саiт-Аметов. - Поряд з цими iнiцiативами є проєкт "Мери за економiчне зростання". Це одночасно i проєкт, i мережа. Ця мережа виходить за рамки України i за пiдтримки Європейського Союзу реалiзується й пiдтримується в п'яти країнах. Мiста отримують можливiсть навчання практикам та новiтнiм методам".
В рамках проєкту Тернопiль отримає додаткову пiдтримку у сферi навчання, iнновацiй i фiнансування та розвине свiй потенцiал, стратегiї й можливостi швидкого вiдновлення.

Прочитано 257 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: