Субота, 03 серпня 2024 11:00

Ремонт у столичному медичному центрi реабiлiтацiї завершать за два мiсяцi

У cтоличному медичному центрi реабiлiтацiї та палiативної допомоги через два мiсяцi завершується капiтальний ремонт двох поверхiв. Це дасть змогу прийняти на реабiлiтацiю ще 80 пацiєнтiв. Про це повiдомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"Це надсучасний центр, де проходять реабiлiтацiю, у тому числi, нашi захисники i захисницi. Для них тут створенi всi належнi умови. Зокрема, цього року пiсля ремонту вiдновили функцiонування п'ять поверхiв загальною потужнiстю 200 мiсць. Тут наразi вже пройшли лiкування та реабiлiтацiю понад 1300 пацiєнтiв, якi отримали травми в бойових дiях. У закладi створенi умови для побутового та психологiчного комфорту, якi не викликають у пацiєнтiв вiдчуття перебування в лiкувальнiй установi. Окрiм фiзичної, пацiєнти проходять тут i соцiальну реабiлiтацiю", - зазначив Микола Поворозник.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, усi палати стацiонару облаштованi за найвищими свiтовими стандартами комфорту й iнклюзивностi примiщень, iз широкими дверними отворами, функцiональними лiжками, прилiжковими тумбами, шафами, консолями для подачi кисню, клiмат-контролем, телевiзорами. У кожнiй палатi є iндивiдуальнi просторовi санвузли та душовi, обладнанi з урахуванням потреб маломобiльних пацiєнтiв. Вони вiдновлюються у високофункцiональних залах фiзичної реабiлiтацiї, якi оснащенi найсучаснiшим реабiлiтацiйним обладнанням. Центр повнiстю укомплектований новiтнiм реабiлiтацiйним обладнанням, функцiональними лiжками, iнвентарем, закупленими за кошти столичного бюджету.
"Безумовно, комфортнi умови та новiтнє обладнання дуже важливi для реабiлiтацiї пацiєнтiв. Утiм головна роль у цiй справi належить фахiвцям, адже саме вони визначають комплекс заходiв для реабiлiтацiї. Наразi медперсонал центру пройшов пiдвищення квалiфiкацiї в рiзних напрямах, а також додаткове навчання, органiзоване iноземними партнерами. Ми розумiємо, що зi збiльшенням кiлькостi лiжко-мiсць у закладi необхiдно збiльшувати й медичний штат. Щоб залучити бiльше фахiвцiв до роботи в центрi, Київрада прийняла рiшення стосовно виплати безповоротної фiнансової допомоги, зокрема, лiкарям-реабiлiтологам. Переконаний, це стане ще одним аргументом, аби квалiфiкованi фахiвцi прийшли працювати в Центр", - зазначив Микола Поворозник.
Вiн зауважив, що як для пацiєнтiв, так i для медперсоналу в центрi створюють сучаснi умови. Зокрема, на перших трьох поверхах пiсля ремонту розмiстять сучасну медичну, лiкувальну та реабiлiтацiйну базу, центр ментального здоров'я, облаштують зони дозвiлля, психологiчного розвантаження, фiзичного та творчого розвитку. Нинi тут уже розпочали демонтажнi та загальнобудiвельнi роботи.

Медіа

Прочитано 22 разів