ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 05 серпня 2024 12:00

Правоохоронцi вчергове зривають роботу "Київтеплоенерго"

Комунальне пiдприємство "Київтеплоенерго" обурене звинуваченнями правоохоронних органiв щодо нiбито завищення цiн на обладнання, що необхiдне для капiтального ремонту на однiй iз ТЕЦ.

Зазначене обладнання отримане "Київтеплоенерго" як гуманiтарна допомога, тому незрозумiло, про яке завищення цiн та в рамках якої закупiвлi може йтися.
КП "Київтеплоенерго", як замовник, здiйснює усi закупiвлi у вiдкритiй державнiй системi "Prozorro", яка забезпечує вiльний доступ для усiх охочих учасникiв на рiвних умовах та визначає переможця автоматично. Замовник не може впливати на вартiсть обладнання чи робiт.
Попри це, Головне управлiння Нацiональної полiцiї у Києвi в межах кримiнального провадження продовжує черговi обшуки на територiї стратегiчних енергетичних об'єктiв, де зараз тривають масштабнi роботи з вiдновлення та пiдготовки до опалювального сезону.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, "Київтеплоенерго" неодноразово заявляло про системний тиск з боку правоохоронних органiв, який вже призводив до загрози зупинки пiдприємства та зриву закупiвель критично необхiдних для його роботи товарiв та послуг.
Дiї правоохоронцiв вже призвели до того, що лише з початку року не вiдбулось понад 220 оголошених "Київтеплоенерго" тендерiв. Частина з яких - у зв'язку з вiдмовою контрагентiв брати участь у торгах, побоюючись стати фiгурантами надуманих кримiнальних справ.

Прочитано 20 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: