Середа, 21 серпня 2024 10:00

У Києвi вiдремонтують непрацездатний шляхопровiд

"Київавтодор" оголосив тендер на проведення робiт iз капiтального ремонту шляхопроводу на перетинi вул. Новокостянтинiвської з пiд'їзними колiями на вул. Портовiй.

За результатами спецiального обстеження технiчний стан шляхопроводу визначено як непрацездатний, а його залишковий ресурс - вичерпаним. Адже вiн введений в експлуатацiю ще в 1969 р. та з того часу жодного разу капiтально не ремонтувався. Наразi через пошкодженi конструкцiї мостового полотна волога проникає на прогоновi будови та опори споруди, через що руйнуються залiзобетоннi конструкцiї: вiдбуваються корозiя арматури, утворення трiщин та вiдшарування бетону. Тож ремонт аварiйного шляхопроводу є нагальним.
Проєкт передбачає влаштування нових конструкцiй, нових перильних та бар'єрних огороджень, опор освiтлення. Також мають вiдремонтувати пiдземнi та наземнi комунiкацiї, влаштувати нове дорожнє покриття на шляхопроводi та на пiдходах до нього.
Окрiм цього, пiд час ремонту враховуватимуть i принципи безбар'єрностi: створять належнi умови для надiйного та комфортного пересування шляхопроводом для всiх учасникiв дорожнього руху. Зокрема, для безперешкодного пересування людей з iнвалiднiстю та маломобiльних груп на пiдходах до пiшохiдних переходiв понизять бортовий камiнь i влаштують тактильну плитку.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, орiєнтовно роботи на шляхопроводi розпочнуть наприкiнцi вересня та завершать до травня 2026 р. (19 мiсяцiв). На перiод робiт рух автотранспорту шляхопроводом триватиме за тимчасовою схемою органiзацiї дорожнього руху.

Медіа

Прочитано 31 разів