ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 21 серпня 2024 11:00

Досвiд Словенiї в питаннi виробництва тепла та електрики з вiдходiв стане в пригодi

Київ продовжує вивчати практичний досвiд щодо поводження з вiдходами та їх використання як палива для виробництва енергiї. Представники мiської влади зараз iз робочим вiзитом у Словенiї. Мета поїздки - огляд роботи ТЕЦ, що працює на вiдходах i забезпечує генерацiю теплової та електричної енергiї, утилiзуючи щороку близько 80 тис. т смiття. Про це повiдомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

"Мiсто Целє є третiм за величиною мiстом у Словенiї з населенням близько 40 тис. осiб. Ми оглянули роботу мiської ТЕЦ, що працює на паливнiй фракцiї вiдходiв. Її теплова потужнiсть складає 16 мВт, а виробництво електроенергiї - 2 мВт. ТЕЦ фактично забезпечує потреби мiської громади i навiть мiст-сателiтiв. Технологiчне поєднання ТЕЦ iз пiдприємством механiко-бiологiчної переробки дає змогу рацiонально утилiзувати близько 80 тис. т смiття в рiк", - сказав Петро Пантелеєв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, в Українi, яка продовжує жити в умовах енергетичного дефiциту, прагнуть використати всi шляхи й можливостi.
"Ми зобов'язанi використати всi шляхи й можливостi, що дадуть змогу продукувати енергiю. На це, власне, спрямована Концепцiя енергетичної стiйкостi Києва (Енергетичне вiдновлення: шлях до розподiленої когенерацiї). Серед iнших об'єктiв вона передбачає створення двох ТЕЦ на рiзних берегах столицi, що працюватимуть на комбiнованому паливi i використовуватимуть висококалорiйнi фракцiї вiдходiв. Для великих мiст таке замiщення звичних видiв палива вирiшує одразу двi проблеми - дефiцит енергiї та проблему накопичення смiття. Таку практику широко використовують у європейських мiстах i прагнемо застосовувати ми", - заявив заступник голови КМДА.

Прочитано 21 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: