Вівторок, 09 липня 2024 11:00

На житло для ветеранiв видiлили 5,7 млрд. грн.

Кабмiн затвердив розподiл субвенцiї в обсязi 5,7 млрд. грн. на виплату грошової компенсацiї ветеранам та членам їхнiх сiмей на придбання житла. Про це йдеться на Урядовому порталi.

Кошти розподiленi за трьома бюджетними програмами Мiнветеранiв на 2024 р., повiдомляє Property Times.
Завдяки цьому грошову компенсацiю за житло цьогорiч отримають майже 2500 осiб.
Фiнансування на придбання житла можуть отримати:
- особи з iнвалiднiстю внаслiдок вiйни I-II груп, якi захищали незалежнiсть, суверенiтет i територiальну цiлiснiсть України, а також члени сiмей загиблих (померлих) захисникiв i захисниць;
- особи з iнвалiднiстю внаслiдок вiйни I-II груп, якi брали участь у бойових дiях на територiї iнших держав, а також члени сiмей загиблих (померлих) таких ветеранiв;
- ВПО, якi брали участь в АТО/ООС i визнанi учасниками бойових дiй або особами з iнвалiднiстю внаслiдок вiйни III групи.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, областi вже надали iнформацiю про потребу у виплатi грошової компенсацiї для придбання житла. Найближчим часом мiсцевi розпорядники коштiв будуть перераховувати грошову компенсацiю на спецiальнi рахунки одержувачiв.
Пiсля отримання коштiв ветерани та члени сiмей загиблих самостiйно обирають житло, яке бажають придбати. Воно може бути як на вторинному, так i на первинному ринку за умови, що його введено в експлуатацiю.

Медіа

Прочитано 84 разів