ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 09 липня 2024 12:00

Рахункова палата пiдтримала програму пiльгових житлових кредитiв для ВПО

На нещодавньому засiданнi Рахункової палати України було затверджено звiт щодо аудиту проєкту з пiльгового iпотечного кредитування ВПО.

Проєкт реалiзується Мiнреiнтеграцiї та Держмолодьжитлом за фiнансової пiдтримки Уряду Нiмеччини через Кредитну установу для вiдбудови (KfW), повiдомляє Property Times.
У засiданнi Рахункової палати взяв участь Державний секретар Мiнреiнтеграцiї Кирило Домбровський, який доповiв присутнiм про виконання ранiше наданих Рахунковою палатою України рекомендацiй з метою удосконалення проєкту.
Зокрема, вiн поiнформував, що уряд пiдтримав розробленi Мiнреiнтеграцiєю змiни до порядкiв, затверджених постановою уряду вiд 28 квiтня 2021 р. №451. Вони стосуються використання коштiв iз держбюджету для програми "Надання пiльгових iпотечних кредитiв внутрiшньо перемiщеним особам" та пiльгового iпотечного кредитування ВПО за рахунок грантiв KfW.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, Рахункова палата позитивно оцiнила вiдповiдну програму та констатувала, що проєкт iпотечного кредитування ВПО є унiкальним для України за рахунок пiльгової кредитної ставки. Середня мiсячна оплата по кредиту становить 7 тис. грн., що є дешевше порiвняно iз середньою мiсячною орендою платою.

Прочитано 81 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: