Четвер, 25 липня 2024 16:00

Днiпро запропонував жiнкам-переселенкам опанувати будiвельнi професiї

Днiпро продовжує пiдтримку ВПО. Зокрема, мiська влада активно спiвпрацює з благодiйними органiзацiями, щоб створити умови для перенавчання та працевлаштування жiнок-переселенок.

"Через вiйну дуже багато людей поїхало з нашого мiста. У той же час багато сюди i приїхало. Не забуваємо i про мобiлiзацiю, через яку в нас є багато вiдкритих вакансiй, особливо, якi стосуються бiльш чоловiчих професiй. Тож ми разом з БО "Плiч-о-плiч" об'єднали зусилля, щоб залучити кошти мiжнародних партнерiв для безкоштовного перенавчання наших вимушених переселенок на малярок-штукатурниць та плиточниць-облицювальниць. Адже на сьогоднi у Днiпрi є близько 1300 будiвельних компанiй та ФОПiв, якi потребують робiтникiв. До того ж, нинi це дуже затребувана професiя. За неї пропонують заробiтну плату вiд 35 до 60 тис. грн. Днiпрянки також можуть долучитися до жiночого будiвельного батальйону, але за умови вiльних мiсць", - розповiла очiльниця iнспекцiї з питань працi та зайнятостi населення Днiпровської мiської ради Тетяна Янушкевич.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, усi кошти на навчання переселенок дають благодiйна органiзацiя "Плiч-о-плiч" (Бахмут) та нiмецький фонд Dyakonie Katastrophenhilfe.
"Пiсля перенавчання ми також допоможемо з працевлаштуванням переселенок. А тi, хто наважиться створити власне маленьке будiвельне пiдприємство, попервах вiд нас також отримає допомогу. Ми розкажемо, як зробити ФОП, бiзнес-план та iншi важливi пiдприємницькi моменти. Також надамо грант у виглядi будiвельних iнструментiв", - зазначила керiвниця БО "Плiч-о-плiч" Тетяна Кошель.
Безкоштовно перенавчати жiнок будуть на базi одного з вищих професiйних закладiв Днiпра.
"Це дiйсно дуже гарний проєкт, який дасть можливiсть отримати людям нову професiю. А будiвельна галузь на сьогоднi дуже затребувана. У нашому мiстi саме за цим будiвельним напрямом працюють два заклади професiйно-технiчної освiти - на правому i на лiвому березi. Але реалiзацiя саме цього проєкту буде в "Днiпровському вищому професiйному училищi будiвництва", яке розташоване на лiвому березi нашого мiста. Воно нещодавно стало комунальним закладом. Там дуже професiйнi викладачi, там три сучаснi навчально-практичнi центри. Тож у нас гарна база для перенавчання жiнок-переселенок на будiвельну спецiальнiсть", - зазначила заступниця директора департаменту гуманiтарної полiтики Днiпровської мiської ради Оксана Салогуб.
"Наш навчальний заклад має майже вiкову iсторiю, адже нам уже 85 рокiв. Будiвельний напрям тут започаткували ще у 1943 р. У нас є все, аби дати слухачам максимум знань, навичок та умiнь, аби вони стали фахiвцями високої квалiфiкацiї. З початку повномасштабного вторгнення у нашому закладi на електрогазозварникiв уже перенавчились 15 переселенцiв. А завдяки цьому проєкту 90 жiнок-переселенок зможуть опанувати важливу професiю. Планується, що першi двi групи малярок-штукатурниць та плиточниць-облицювальниць розпочнуть навчання у вереснi. Курс триватиме 3 мiсяцi. Далi ми ще двiчi набиратимемо по 30 жiнок-переселенок на тримiсячне перенавчання", - каже директорка "Днiпровського вищого професiйного училища будiвництва" Валентина Яблонська.

Медіа

Прочитано 34 разів